Deo strateškog plana od 2023. do 2033. godine

Turkish Airlines će kupiti 355 Airbus aviona

SvetVesti

18.12.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Turkish Airlines će kupiti 355 Airbus aviona Turkish Airlines će kupiti 355 Airbus aviona
Turska nacionalna avio-kompanija Turkish Airlines saopštila je ove nedelje da će naručiti ukupno 355 aviona od evropskog proizvođača Airbus u narednoj deceniji. Kako prenosi... Turkish Airlines će kupiti 355 Airbus aviona

Turska nacionalna avio-kompanija Turkish Airlines saopštila je ove nedelje da će naručiti ukupno 355 aviona od evropskog proizvođača Airbus u narednoj deceniji.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, plan je deo napora da se postane najveća svetska avio-kompanija. Kompanija nije otkrila detaljniji vremenski okvir za kupovinu, piše Seebiz.

Kako je preneo AFP, kupovina će biti deo strateškog plana za period od 2023. do 2033. godine, u kojem kompanija namerava da ostvari značajan rast.

Kako je saopštila avio-kompanija, već su naručili 230 aviona i obezbedili pravo preče kupovine za dodatnih 125. Airbus je saopštio da je ta avio-kompanija sklopila porudžbinu za 220 aviona. Razlog za ovu razliku nije poznat, navodi AFP.

U svetlu želje turskih vlasti da njihova zemlja bude međunarodno poznata kao Türkiye, avio-prevoznik bi, takođe, trebalo da bude preimenovan u Türk Hava Yollari.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...