Gradske vlasti razmatraju strategije za delimično otvaranje granica prema Kini

U Hong Kongu ukinuta zabrana letova

SvetU fokusuVesti

7.7.2022 19:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Hong Kongu ukinuta zabrana letova U Hong Kongu ukinuta zabrana letova
U Hong Kongu je ukinuta kontroverzna zabrana letova kojom je ograničeno putovanje u ovaj grad, čije vlasti trenutno traže način da ublaže stroge mere... U Hong Kongu ukinuta zabrana letova

U Hong Kongu je ukinuta kontroverzna zabrana letova kojom je ograničeno putovanje u ovaj grad, čije vlasti trenutno traže način da ublaže stroge mere pogranične kontrole.

Ublažavanje ovih mera došlo je nekoliko dana nakon što je kineski predsednik Si Đinping posetio Hong Kong povodom obeležavanja 25 godina od kada je Velika Britanija vratila ovaj grad Kini, piše Financial Times.

Lokalni zvaničnici su saopštili da je mehanizam zabrane letova na pet dana ukoliko je pet odsto putnika pozitivno na korona virus “ukinut do daljnjeg”.

Ove godine broj zabrana koje su nametnute u okviru ovog mehanizma je dostigao 100. Među avio-kompanijama čiji su letovi zabranjeni našle su se Cathay Pacific, Emirates i Qatar Airways.

Portparol Zdravstvenog biroa Hong Konga navodi da je mehanizam uticao negativno na veliki broj putnika, posebno uzimajući u obzir da je ovo vrhunac sezone jer se studenti koji studiraju na fakultetima u stranim državama u ovom periodu vraćaju kući.

Vrednost akcija kompanije Cathay Pacific porasla je za šest odsto odmah po saopštenju o ukidanju zabrane. 

Gradski lider Džon Li (John Lee) je izjavio da vlada radi na planovima koji će omogućiti da se delimično otvore granice prema Kini, a ranije je naveo i da je u planu kratkoročno otvaranje granica za međunarodne posetioce, pri čemu bi oni morali da budu sedam dana u karantinu. 

  • GOCA BG

    7.7.2022 #1 Author

    Pa ko ce da ide i da bude sedam dana u karantinu?!

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    8.7.2022 #2 Author

    Eto kako su velike sile sticale bogatstvo. Hong kong je skoro do 2000.bio pod engleskim patronatom.

    Odgovori

  • MAJA

    8.7.2022 #3 Author

    Bolje je bilo dok im je Velika Brotanija odlucivala, izgleda

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...