Broj putovanja u toku prazničnog vikenda za 40 odsto niži u odnosu na 2021. godinu

U Kini se ukidaju mere za suzbijanje virusa Covid-19

SvetVesti

6.6.2022 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

U Kini se ukidaju mere za suzbijanje virusa Covid-19 U Kini se ukidaju mere za suzbijanje virusa Covid-19
Najgori talas pandemije virusa Covid-19 u Kini se završava. Broj zaraženih opada, svi veći gradovi ublažavaju restrikcije i život se postepeno vraća u normalu.... U Kini se ukidaju mere za suzbijanje virusa Covid-19

Najgori talas pandemije virusa Covid-19 u Kini se završava. Broj zaraženih opada, svi veći gradovi ublažavaju restrikcije i život se postepeno vraća u normalu.

Od 50 ekonomski važnih gradova u Kini, ni u jednom se trenutno ne sprovode oštrije restrikcije. U Tjencinu u poslednja tri dana nije prijavljen nijedan novi slučaj, a javni prevoz ponovo počinje da radi, dok se u Pekingu ponovo otvaraju restorani i parkovi, piše Bloomberg.

Ipak, javni prevoz u oblasti Fengtaja i neki delovi Čengping kvarta u kineskoj prestonici i dalje ne funkcionišu. U Šangaju su prijavljena tri nova slučaja nakon ukidanja karantina. Iako se grad otvara, pojedine stambene jedinice su ponovo zaključane. 

Širenje visoko zarazne omikron varijante korona virusa traje u Kini od marta, a zaključavanja u pojedinim gradovima dovela su do velikih troškova za lokalno stanovništvo i ekonomiju. Ipak, restrikcije ukazuju na to da zemlja ne odustaje od strategije nulte tolerancije na Covid-19. 

Prema poslednjim podacima, novi talas virusa uticao je na spremnost ljudi da putuju, pri čemu je u toku prazničnog vikenda broj putovanja niži za 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi CCTV. Domaći letovi se polako oporavljaju, pri čemu je najveći broj putovanja zabeležen u nedelju. 

Šangaj se postepeno otvara, a kompanije su pokrenule proizvodnju 1. juna, ipak, biće potrebno da prođe određeno vreme kako bi se proizvodnja i potrošnja u potpunosti oporavile.

 • Dragana

  6.6.2022 #1 Author

  Odlicna vest

  Odgovori

 • MARKO7

  6.6.2022 #2 Author

  Pa baš odlilna vest za Kinu!

  Odgovori

 • goca87

  6.6.2022 #3 Author

  Konačno, da normalno funkcionišu

  Odgovori

 • Dunja5

  6.6.2022 #4 Author

  Super vest

  Odgovori

 • BOJANA

  6.6.2022 #5 Author

  Super, valja se i završava više ova pandemija.

  Odgovori

 • Emilija

  6.6.2022 #6 Author

  Konacno

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  6.6.2022 #7 Author

  Puj pike nevaži

  Odgovori

 • TATJANA

  6.6.2022 #8 Author

  Dok ne dodje novi virus

  Odgovori

 • Anna

  6.6.2022 #9 Author

  Strašno koliko ih zatvaraju. Ovde bi izbio rat da nas neko toliko dugo drži pod ključem.

  Odgovori

 • GOCA BG

  6.6.2022 #10 Author

  Predah do jeseni,a onda nove mere…

  Odgovori

 • MAJALG

  9.6.2022 #11 Author

  Ako kinezi popuste mere to ce biti pokazatelj da se korona smiruje, vrvt nikada nece nestati ali cemo nauciti da zivimo sa tim virusom kao sa gripom.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...