Prvobitni ugovor potpisan u Beogradu 2005. godine

Unapređena saradnja Srbije i Švajcarske pri izbegavanju dvostrukog oporezivanja

SrbijaVesti

19.9.2023 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Unapređena saradnja Srbije i Švajcarske pri izbegavanju dvostrukog oporezivanja Unapređena saradnja Srbije i Švajcarske pri izbegavanju dvostrukog oporezivanja
Ministar finansija Srbije Siniša Mali i ambasador Švajcarske Urs Šmit potpisali su u utorak protokol između Vlada Srbije i Švajcarske o izmeni bilateralnog ugovora... Unapređena saradnja Srbije i Švajcarske pri izbegavanju dvostrukog oporezivanja

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i ambasador Švajcarske Urs Šmit potpisali su u utorak protokol između Vlada Srbije i Švajcarske o izmeni bilateralnog ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine.

Prvobitni ugovor je potpisan u Beogradu 2005. godine, a primenjuje se od 1. januara 2007. godine, navodi se u saopštenju.

Taj ugovor ima pravno dejstvo i na bilateralne ekonomske odnose Srbije i Švajcarske, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prema rečima Malog, izmene donose usklađivanje sa Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore – ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, potpisane u Parizu 2017. godine.

Osim toga, kako je navedeno u saopštenju, poboljšana su i pojašnjena rešenja koja se odnose na oporezivanje dobiti preduzeća, oporezivanje povezanih preduzeća, oporezivanje kapitalnog dobitka, kao i razmene obaveštenja između nadležnih organa država ugovornica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...