nakon 20 godina poslovanja

Uspešni britansko-indijski biznismen prodaje McDonald’s franšizu

BiznisPoslovanjePreduzetnikSvetVesti

5.4.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Uspešni britansko-indijski biznismen prodaje  McDonald’s franšizu Uspešni britansko-indijski biznismen prodaje  McDonald’s franšizu
Jedan od najuspešnijih franšiznih preduzetnika u Velikoj Britaniji, britansko-indijski biznismen Atul Patak (Atul Pathak) prodao je franšizu McDonald’s posle dve decenije poslovanja. Britansko-indijski biznismen... Uspešni britansko-indijski biznismen prodaje  McDonald’s franšizu

Jedan od najuspešnijih franšiznih preduzetnika u Velikoj Britaniji, britansko-indijski biznismen Atul Patak (Atul Pathak) prodao je franšizu McDonald’s posle dve decenije poslovanja.

Britansko-indijski biznismen Atul Patak (Atul Pathak) prodao je svoj posao u martu 2022. godine, i to objavio na društvenim mrežama, piše Easterneye.biz.

Patak upravlja sa 43 McDonald’s restorana i zapošljava više od 3.500 zaposlenih preko svoje kompanije Appt Corporation skoro 20 godina. Prva McDonald’s-ova franšiza otvorena je 2003. godine, a držao je restorane širom Londona i Berkšira.

„Posle skoro 20 godina rada sa McDonald’s-om, odlučio sam da prodam svoj posao i nastavim dalje. Bilo je to sjajno putovanje od jednog restorana do 43, biti najveći korisnik franšize McDonalds-a u Velikoj Britaniji i biti povezan sa jednim od najpoznatijih brendova na svetu“, napisao je Patak na LinkedIn-u, i dodao da je vreme da krene dalje.

Patak je rođen u Indiji. Njegov otac je bio rudar, a majka učiteljica. Kao student radio je u restoranima da bi platio školarinu. Studirao je ekonomiju, engleski jezik i geografiju i došao u Veliku Britaniju 1984. godine.

Prema njegovim rečima, pomoć mladima da steknu praktično razumevanje sveta rada od suštinskog je značaja za budući prosperitet zemlje.

„Kroz naše dobre odnose sa obrazovnim poslovnim partnerstvima, moje osoblje i ja smo bili u mogućnosti da podržimo projekte kao što je Projekat klastera karijera u brojnim školama u Ilingu i drugde“, rekao je Patak.

U 2015. godini Patak je dobio OBE za služenje preduzetništvu na Kraljičinoj rođendanskoj listi. Ekonomski forum žena ga je 2017. godine proglasio jednim od lidera Dekade stvaranja boljeg sveta za sve.

On je prikupio i donirao preko milion funti raznim dobrotvornim organizacijama u Velikoj Britaniji u poslednjih 10 godina. Njegov godišnji projekat, Atul Pathak Community Awards u Donjem domu, pomogao je u preko 40 zaslužnih ciljeva.

  • GOCA BG

    5.4.2022 #1 Author

    Svaka pohvala za ovakvog coveka…

    Odgovori

  • SANJA

    5.4.2022 #2 Author

    Ko god donira novac po mom imeniku je veliki covek

    Odgovori

  • GAGA

    5.4.2022 #3 Author

    Mec izgleda gubi popularnost u celom svetu. Odlika najuspesnijih je da tacno znaju kada da stanu.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    6.4.2022 #4 Author

    Lepo je videti da je jedan stranac indus postigao ovakav uspeh u Engleskoj koja nikada strance ne prihvata otvorenih ruku.

    Odgovori

  • STRAHINJA

    6.4.2022 #5 Author

    Lepo kad je neko pored svega i drustveno odgivoran

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    6.4.2022 #6 Author

    odlična zarada svetski brend treba više kompanije da se ugleda i da bude društveno odgovoran

    Odgovori

  • DEKSI

    6.4.2022 #7 Author

    Super, treba tako

    Odgovori

  • IRINA

    6.4.2022 #8 Author

    Imao je i srece da u ovoj situaciju nadje kupca

    Odgovori

  • Maša

    10.4.2022 #9 Author

    Proslo zlatno doba meka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...