normalizacija situacije u ovom sektoru od polovine 2022. godine?

Uspon omikrona ponovo uliva strah u auto-industriju na globalnom nivou

AutomobiliLifestyleSvetVesti

24.12.2021 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uspon omikrona ponovo uliva strah u auto-industriju na globalnom nivou Uspon omikrona ponovo uliva strah u auto-industriju na globalnom nivou
Organizacija indijskih prodavaca automobila FADA je saopštila da bi snabdevanje putničkih vozila moglo biti dodatno pogođeno ako zemlje koje proizvode čipove budu uvedene u... Uspon omikrona ponovo uliva strah u auto-industriju na globalnom nivou

Organizacija indijskih prodavaca automobila FADA je saopštila da bi snabdevanje putničkih vozila moglo biti dodatno pogođeno ako zemlje koje proizvode čipove budu uvedene u blokadu zbog širenja omikron varijante korona virusa.

Predstavnici industrijskog sektora su primetili da se očekuje normalizacija situacije sa nestašicom poluprovodnika do druge polovine sledeće godine, piše Easterneye.com.

„Godinu 2022. vidimo kao neutralnu, jer je uspon omikrona ponovo stvorio strah na globalnom nivou. Ovo može dodatno uticati na snabdevanje putničkim vozilima ako zemlje koje proizvode čipove uđu pod izolaciju ili daju prioritet proizvodnji čipova za elektroniku koja se koristi za rad od kuće“, rekao je predsednik Federacije udruženja prodavaca automobila (FADA) Vinkeš Gulati (Vinkesh Gulati).

FADA predviđa da će se u drugoj polovini 2022. godine ponuda, kao i potražnja, polako vratiti u normalu, dodao je on.

„Auto-industrija bi se mogla u potpunosti oporaviti tek do 2023. godine i vratiti se na nivoe pre covida ako korona virus ode u istoriju“, rekao je Gulati.

On je, međutim, primetio da bi tržište dvotočkaša, koje se i dalje suočava sa preprekama potražnje, moglo dalje da padne ako treći talas postane stvarnost. FADA predstavlja preko 15.000 prodavaca automobila koji imaju 26.500 dilera širom zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...