Zapošljavanje mladih ljudi jedan od prioriteta

Valjaonica bakra planira investicije vredne pet miliona evra

BiznisBolji posaoInvesticijePreduzetnikU fokusuVesti

5.1.2022 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Valjaonica bakra planira investicije vredne pet miliona evra Valjaonica bakra planira investicije vredne pet miliona evra
U 2022. godini planiramo da povećamo proizvodnju na 30.000 tona i investicije u iznosu od pet miliona evra na godišnjem nivou, izjavio je generalni... Valjaonica bakra planira investicije vredne pet miliona evra

U 2022. godini planiramo da povećamo proizvodnju na 30.000 tona i investicije u iznosu od pet miliona evra na godišnjem nivou, izjavio je generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno, Dragan Subotić.

On je dodao da u prošloj godini nije bilo otpuštanja radnika iz fabrike i najavio zapošljavanje novih u tekućoj.

„Plan nam je da u narednih pet godina podmladimo radnu snagu te shodno tome u ovoj godini nameravamo da zaposlimo između 50 do 100 radnika koji će u narednom periodu proći obuku sa starim majstorima“, navodi Subotić za Danas.

Prema njegovim rečima jedan od investicionih prioriteta biće podizanje energetske efikasnosti na najviši nivo, kako bi se u 2023. godini još više smanjili troškovi preduzeća. On je istakao da je polovinom prošle godine Valjaonice bakra Sevojno zauzela najbolju poziciju na tržištu u svojoj poslovnoj istoriji.

„Neznatno smo prebacili plan proizvodnje, prihod nam je bolji nego u nekoliko poslednjih godina a ugovaramo proizvodnju za maj i jun tekuće godine, što nikad ranije nije bio slučaj“, zaključuje Subotić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...