dok rast plata usporava

Više zaposlenih u privatnom sektoru SAD u aprilu od očekivanog

PoslovanjeSvetVesti

3.5.2023 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Više zaposlenih u privatnom sektoru SAD u aprilu od očekivanog Više zaposlenih u privatnom sektoru SAD u aprilu od očekivanog
Zaposlenost u privatnom sektoru u Sjedinjenim Američkim Državama porasla je više nego što se očekivalo u aprilu, i na taj način poslala signal za... Više zaposlenih u privatnom sektoru SAD u aprilu od očekivanog

Zaposlenost u privatnom sektoru u Sjedinjenim Američkim Državama porasla je više nego što se očekivalo u aprilu, i na taj način poslala signal za potencijalni porast na tržištu rada uoči zvaničnog izveštaja o platnim spiskovima, koji neuključuju poljoprivredni sektor.

Privatni poslodavci su u aprilu otvorili 269.000 radnih mesta, prema podacima ADP-a objavljenim u sredu, prenosi Financial Times.

U martu je ostvareno 142.000 radnih mesta više, a nova brojka je premašila i očekivanja analitičara, koji su, prema anketi Refinitiva, predivideli povećanje od 148.000 zaposlenih u privatnom sektoru.

Mnoga nova radna mesta koncentrisana su u malim i srednjim preduzećima i predvođena sektorima za slobodno vreme i ugostiteljstvo, obrazovanje i zdravstvene usluge, građevinarstvo i prirodne resurse.

Uprkos povećanju broja radnih mesta, ADP je izvestio o usporavanju rasta plata jer poslodavci mogu lakše da pronađu nove radnike bez potrebe da povećavaju plate da bi ih privukli, što je potencijalni znak zahlađenja tržišta rada.

Tagovi
POSAO SAD VESTI
  • MITAR

    4.5.2023 #1 Author

    Ono sto je bitno da nije doslo do novih otpusta ja radnika a ni do smanjrnja plata, a verujem da ce u skorijem periodu doci do povrcanja cene rada.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...