Mera ostaje na snazi do kraja avgusta

Vlada Crne Gore produžila trajanje odluke o smanjenju akciza na gorivo

NovacRegionVesti

1.7.2022 12:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Vlada Crne Gore produžila trajanje odluke o smanjenju akciza na gorivo Vlada Crne Gore produžila trajanje odluke o smanjenju akciza na gorivo
Vlada Crne Gore je, na predlog Ministarstva finansija, produžila odluku o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja. Ministar finansija Aleksandar... Vlada Crne Gore produžila trajanje odluke o smanjenju akciza na gorivo

Vlada Crne Gore je, na predlog Ministarstva finansija, produžila odluku o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović izjavio je da je, zbog situacije na tržištu i analize dosadašnjih efekata, procenjeno da bi odluka trebalo da ostane na snazi do kraja avgusta, piše agencija Mina.

„Procena je da se odluka produži do 30. avgusta, kada ćemo razmatrati da li ćemo je dalje produžavati“, rekao je Damjanović na sednici crnogorske vlade.

Odluka o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, koja podrazumeva umanjenje od 50 odsto, trebalo je da važi do utorka.

Odluka se od 10. maja primenjuje sa umanjenjem od 40 odsto, a od 7. juna je akciza smanjena dodatno, odnosno ukupno 50 odsto.

Vlada je usvojila i Predlog izmena i dopuna Zakona o platnom prometu.

„Obavlja se potpuno usklađivanje sa Evropskom unijom i stvara se osnova za ubrzanje zaokruživanja pregovora u poglavlju 4, vrši se liberalizacija platnog prometa i nema nikakvih dodatih nameta za građane“, rekao je Damjanović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...