Potreban softver za online izdavanje viza i dozvola strancima

Vlada traži ponuđače za izradu portala Living in Serbia

SrbijaVesti

24.11.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vlada traži ponuđače za izradu portala Living in Serbia Vlada traži ponuđače za izradu portala Living in Serbia
Vladina Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu planira da izdvoji 65 miliona dinara za izradu i implementaciju softverskog rešenja za strance, za šta... Vlada traži ponuđače za izradu portala Living in Serbia

Vladina Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu planira da izdvoji 65 miliona dinara za izradu i implementaciju softverskog rešenja za strance, za šta je raspisana i javna nabavka.

Budući portal Living in Serbia objediniće na jednom mestu postupke za apliciranje i izdavanje viza, podnošenje zahteva za Jedinstvenu dozvolu i podnošenje zahteva za odobrenje boravka u Srbiji za sve strane državljane, objavila je eKapija.

Portal za strance će služiti i u informativne svrhe u pogledu informacija i podataka koje obrađuju sve životne teme od značaja za strance koji nameravaju da borave ili već borave u Srbiji.

Projekat će se oslanjati na softverska rešenja koja već postoje i to onlajn-aplikaciju za Vizu D – Duži boravak u svrhu zapošljavanja stranih državljana koji dolaze iz zemalja viznog režima (eKonzulat) i onlajn-aplikaciju za obradu zahteva stranih državljana za odobrenje privremenog boravka, koja je implementirana u sklopu Portala eUprava (eStranac).

Putem budućeg portala Living in Serbia, stranci će, između ostalog, moći da podnose zahteve za vizu za kraći boravak (Viza C) za punoletna i maloletna lica, kao zahteve za vizu za duži boravak (Viza D) i Jedinstvenu dozvolu.

Takođe, portal treba da omogući i poslodavcima podnošenje zahteva za vizu za duži boravak (Viza D) u ime stranaca.

Buduće aplikativno rešenje treba da omogući i izdavanje vize u elektronskom obliku – eViza.

  • NATI

    26.11.2023 #1 Author

    Vreme je da se i to olaksa

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...