fokus na softver i specijalne mikročipove za samostalnu vožnju

Volkswagen planira da uloži oko 2,4 milijarde evra u veštačku inteligenciju

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

15.10.2022 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 20

Volkswagen planira da uloži oko 2,4 milijarde evra u veštačku inteligenciju Volkswagen planira da uloži oko 2,4 milijarde evra u veštačku inteligenciju
Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) planira veliko ulaganje u razvoj vlastite tehnologije za samostalnu vožnju u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila. VW-ov softverski sektor... Volkswagen planira da uloži oko 2,4 milijarde evra u veštačku inteligenciju

Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) planira veliko ulaganje u razvoj vlastite tehnologije za samostalnu vožnju u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila.

VW-ov softverski sektor Cariad i njegov budući kineski partner Horizon Robotics potvrdili su da će osnovati zajedničko ulaganje koje će biti fokusirano na softver i specijaline mikročipove za samostalnu vožnju, prenosi Mina.

Nemci žele da ulože oko 2,4 milijarde evra u projekat kao celinu i imaju 60 odsto udela u novoj kompaniji.

Ukoliko vlasti odobre, novi poduhvat bi trebalo da počne u prvoj polovini naredne godine.

Horizon Robotics, sa sedištem u glavnom gradu Kine, prvenstveno se bavi veštačkom inteligencijom, mašinskim učenjem i mrežnim platformama za saobraćajne sisteme.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...