Akvizicija vredna 500 miliona evra

BioNTech preuzima britansku kompaniju za veštačku inteligenciju

InvesticijeSvetVesti

1.8.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

BioNTech preuzima britansku kompaniju za veštačku inteligenciju BioNTech preuzima britansku kompaniju za veštačku inteligenciju
Nemačka biotehnološka kompanija BioNTech saopštila je da je završila akviziciju britanske kompanije specijalizovane za veštačku inteligenciju InstaDeep, koju planira da angažuje za proizvodnju novih... BioNTech preuzima britansku kompaniju za veštačku inteligenciju

Nemačka biotehnološka kompanija BioNTech saopštila je da je završila akviziciju britanske kompanije specijalizovane za veštačku inteligenciju InstaDeep, koju planira da angažuje za proizvodnju novih lekova.

BioNTech je početkom godine najavio akviziciju kompanije InstaDeep, a u poslednjem saopštenju je naveo da će za britansku kompaniju platiti oko 500 miliona evra i da će uložiti svoje akcije. Planiraju i isplate za izuzetne poslovne rezultate, piše SEEbiz.

Napominju da sa kompanijom InstaDeep rade od 2019. godine i da su investirali u kompaniju u januaru 2022. godine, u okviru kruga finansiranja.

Kupovina britanske kompanije deo je strategije kompanije BioNTech za izgradnju kapaciteta za otkrivanje lekova korišćenjem veštačke inteligencije.

BioNTech će preuzeti oko 290 zaposlenih i zadržati brend. Kao filijala kompanije BioNTech, InstaDeep će nastaviti da nudi usluge klijentima u drugim sektorima, kao što su transport i logistika, industrija i finansijske usluge.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...