Apecoin poskupeo zahvaljujući Ilonu Masku

Vrednost bitcoina porasla za 3,4 odsto

Hi-techNovacVesti

4.5.2022 16:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Vrednost bitcoina porasla za 3,4 odsto Vrednost bitcoina porasla za 3,4 odsto
Vrednost bitcoin održavala se na nivou oko 39.000 dolara, pri čemu je stavljen na test najviši deo opsega u kome se ovom kriptovalutom trgovalo... Vrednost bitcoina porasla za 3,4 odsto

Vrednost bitcoin održavala se na nivou oko 39.000 dolara, pri čemu je stavljen na test najviši deo opsega u kome se ovom kriptovalutom trgovalo od početka godine.

Kripto imovina, baš kao i ostale rizične oblasti na tržištu, počela je da gubi na vrednosti kada su Federalne rezerve i druge centralne banke podigle kamatne stope kako bi obuzdale rastuću inflaciju. U takvom okruženju, vrednost bitcoina nije uspela da nadmaši najviše nivoe koje je dostigla ove godine, piše Bloomberg.

Cena bitcoina porasla je na jutarnjem trgovanju u Njujorku za 3,4 odsto, na 39.055 dolara. Na poslednjih sedam trgovinskih sesija ona se kretala u rasponu od pet odsto, održavajući se na nivoima koje je dostigla u januaru.

Bitcoin je nastavio da odražava američke kapitalne fjučerse, koji su imali blagi rast vrednosti nakon što je najveće povećanje kamatnih stopa od 2000. godine privuklo pažnju investitora, koji su nastavili da prate tragove agresivne monetarne politike.

S druge strane, podaci na sajtu CoinGecko pokazuju rast cene apecoina, tokena Yuga Labs’ APE ekosistema, koji je poskupeo za 17 odsto kada je Ilon Mask (Elon Musk) postavio Bored Apes kolaž kao fotografiju na svom Twitter nalogu.

Cena apecoina je krajem prošle nedelje pala sa 22 na 14,50 dolara po tokenu, a potom ponovo porasla na 17,16 dolara nakon što je generalni direktor kompanije Tesla promenio svoju profilnu fotografiju.

 • DJORDJE1

  4.5.2022 #1 Author

  Sve više ljudi koristi bitkoine i slične kriptovalute…

  Odgovori

  • IVAN

   14.11.2022 #2 Author

   Gore -dole -gore- dole i sve tako u krug

   Odgovori

 • jelena93

  4.5.2022 #3 Author

  I tek ce da raste..

  Odgovori

  • SNEZANA

   4.5.2022 #4 Author

   I to je za ocekivati u narednom periodu.

   Odgovori

  • kaćica

   5.5.2022 #5 Author

   Ko jos veruje u nesto sto se svaki dan menja.Bitcoin nije pouzdan.

   Odgovori

 • IVAN

  4.5.2022 #6 Author

  Ma i neka raste

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  5.5.2022 #7 Author

  Koliki je psihološki uticaj na ljude govori i činjenica da najbogatijih čovek na svetu postavi sliku kriptovalute i sutra njena vrednost poraste.

  Odgovori

 • DEKSI

  5.5.2022 #8 Author

  Botcoint je nesigurna valuta.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...