jedna od pet najvrednijih investicija u gradu

U dogradnju Fonda PIO u Novom Sadu uloženo 600 miliona dinara

SrbijaVesti

31.7.2021 13:04 Autor: Miljan Paunović 0

U dogradnju Fonda PIO u Novom Sadu uloženo 600 miliona dinara U dogradnju Fonda PIO u Novom Sadu uloženo 600 miliona dinara
Oko 95 odsto radova na dogradnji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ( Fond PIO) u Novom Sadu je završeno, uloženo je 600... U dogradnju Fonda PIO u Novom Sadu uloženo 600 miliona dinara

Oko 95 odsto radova na dogradnji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ( Fond PIO) u Novom Sadu je završeno, uloženo je 600 miliona dinara, a objekat će u potpunosti biti gotov krajem septembra ili početkom oktobra.

“Ovo je po vrednosti sigurno u prvih pet investicija u gradu. Pre nešto više od godinu dana smo obišli gradilište kada je bilo svega tri odsto izgrađeno, danas smo na 95 odsto završenog objekta. Pored korone i svih izazova sa kojima se suočava celo društvo, vredni neimari i svi koji rade na ovom projektu nisu stali i sve fantastično napreduje. Ovo će biti najlepša zgrada Fonda PIO u Srbiji”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je istakao da će u novoj zgradi biti obezbeđeni najbolji uslovi za sve korisnike, od osoba koje treba medicinski da budu pregledane, do onih koji podnose zahteve za starosnu ili invalidsku penziju, piše Tanjug.

“Ovakav objekat u okviru Fonda PIO ne postoji u celoj državi. Najmoderniji objekat, videli ste da po prvi put imamo dva sprata za parkiranje sa sistemima liftova, klackalica, ovo je apsolutno prilagođeno i osobama sa invaliditetom”, napomenuo je Vučević.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, naglasila je da ovaj objekat na simboličan način pokazuje kakav je pristup države po pitanju svih aspekata života i rada njenih građana.

“Imamo jednu od najsavremenijih građevina u zemlji. Ona je na ponos pre svega Novosađana, ali biće na ponos čitave države. Ova zgrada omogućiće pre svega da se brže sva ostvarena prava realizuju, bolje uslove rada zaposlenima što će doprineti većoj produktivnosti, poboljšanje kvaliteta svih usluga”, rekla je Kisić Tepavčević.

Zamenik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović, istakao je da je, uz sve probleme, podzemne vode i strukturu zemlje, realizacija ovog projekta ipak uspešna.

“Finansiramo je iz sopstvenih sredstava što je jasan pokazatelj finansijske stabilnosti Fonda PIO, a sve to ne bismo mogli da priuštimo bez jasne politike Vlade Srbije i otvaranja novih radnih mesta. Od pre dva meseca mi više ne razmišljamo kako ćemo isplatiti penzije, već razmišljamo o novim investicijama, životnim standardnom penzionera i svemu onome što možemo da priuštimo našim korisnicima”, naglasio je Ognjenović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...