Britanske fintech firme zaslužne za trećinu stranih ulaganja

Za finansijske investitore London privlačniji od ostalih gradova

InvesticijeNovacVesti

26.4.2022 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Za finansijske investitore London privlačniji od ostalih gradova Za finansijske investitore London privlačniji od ostalih gradova
London je prošle godine privukao više investicija u finansijske firme od bilo kog drugog grada, čime se potvrđuje da britanska prestonica ostaje atraktivna destinacija... Za finansijske investitore London privlačniji od ostalih gradova

London je prošle godine privukao više investicija u finansijske firme od bilo kog drugog grada, čime se potvrđuje da britanska prestonica ostaje atraktivna destinacija za ulagače i nakon odvajanja od Evropske unije.

Britanski kapital je 2021. godine privukao investicije vredne 600 miliona funti (764 miliona dolara) u 114 projekata vezanih za finansijske i profesionalne usluge, navodi se u izveštaju koji je objavila lokalna uprava Korporacija Londona. Ovim se prestonica Velike Britanije našla ispred gradova kao što su Dubai, Singapur, Njujork i Pariz, piše Bloomberg.

Ukupno, u Velikoj Britaniji je pokrenuto 186 projekata u koje je prošle godine uložena 1,1 milijarda funti, čime se našla odmah iza Sjedinjenih Američkih Država, u kojima je pokrenuto 234 projekta.

Izveštaj, koji ne sadrži podatke o iznosima koje su druge zemlje osigurale, ukazuje na istrajnost finansijskog sektora kao važnog segmenta britanskog izvoza.

Kako se navodi u izveštaju, broj projekata vezanih za finansijske i profesionalne usluge prošle godine je porastao za osam odsto, ali i dalje je daleko od nivoa na kojima je bio pre pandemije, posebno kada se uzme u obzir da je globalni pad investicija u finansije između 2019. i 2020. godine iznosio 30 odsto.

Najviše ulaganja u finansijske usluge u Britaniji donele su fintech firme, koje su zaslužne za trećinu istih, navodi se u izveštaju.

  • TATJANA

    26.4.2022 #1 Author

    Nije njena privlacnost zavisila od toga da li je clanica EU, ima mnogo drugih razloga

    Odgovori

  • Milovan94

    26.4.2022 #2 Author

    Uvek je London bio privlačan.

    Odgovori

    • MARA

      26.4.2022 #3 Author

      Slažem se, jako lep grad.

      Odgovori

  • GOCA BG

    26.4.2022 #4 Author

    Sa razlogom je bas Londin…

    Odgovori

  • LUKA

    26.4.2022 #5 Author

    London je uvek bio interesantan za investicije

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    27.4.2022 #6 Author

    uvek veliki centri, metropole gde je sedište ekonomije interesantan za ulaganje velikim investitorima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...