Vlada Srbije donela Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava

Za program kupovine kuće na selu još 395 miliona dinara

SrbijaVesti

22.9.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Za program kupovine kuće na selu još 395 miliona dinara Za program kupovine kuće na selu još 395 miliona dinara
Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije za 2023. godinu, kojom... Za program kupovine kuće na selu još 395 miliona dinara

Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije za 2023. godinu, kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, a doneta je i uredba o nastavku programa za kupovinu kuće na selu za koji će biti izdvojeno dodatnih 395 miliona dinara, saopšteno je. U saopštenju Vlade Srbije se navodi da su minibusevi namenjeni povezivanju 368 sela u Srbiji.

„Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina“, navodi se u saopštenju, a prenosi Beta.

Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. godinu, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, članovi Vlade doneli su i Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395 miliona dinara.

Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za ovaj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895 miliona dinara.

Članovi Vlade usvojili su i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda i produžili period važenja ograničenja cena do kraja oktobra.

  • MAJA

    22.9.2023 #1 Author

    Mnogi mladi su zainteresovani da otpočnu život na selu, što omogućavaju i ove subvencije

    Odgovori

  • NATI

    23.9.2023 #3 Author

    Sve vise ce ljudi prelaziti na selo

    Odgovori

  • SHALIMAR

    23.9.2023 #4 Author

    Ove uslove treba iskoristiti ko zeli da zivi na selu..

    Odgovori

  • REA

    24.9.2023 #5 Author

    Ja zelim,ali od cega da zivim?

    Odgovori

  • GAGA

    24.9.2023 #6 Author

    dosta njih ce preci na selo

    Odgovori

  • CIGI

    24.9.2023 #7 Author

    Dobra ideja, Jo’s samo I ta sela osposobiti za zivot porodica sa decom. Vrtic , skola. ..

    Odgovori

  • Sale

    26.9.2023 #8 Author

    Da bi se živelo na selu, to mora i da se isplati, decenijama se seljak gazi. Cene proizvoda se obaraju, kvalitet voća i povrća je opao uvodjenjem GMO tehnologuje. Seljak koji bi trebalo da ima vrhunske BIO proizvode i za to bude plaćen, prosto nema šanse protiv velikih gmo korporacija, koje jeftino prodaju svoju robu. Kupci gledaju šta je je jeftinije, nemaju pojma šta je kvalitet, sami sebe truju pesticidima i razno raznim preparatima koji se koriste u gmo tehnologiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...