opredeljena i dodatna sredstva za kupovinu seoskih kuća

Vlada Srbije produžila ograničenje cene naftnih derivata do kraja oktobra

Srbija

21.9.2023 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vlada Srbije produžila ograničenje cene naftnih derivata do kraja oktobra Vlada Srbije produžila ograničenje cene naftnih derivata do kraja oktobra
Vlade Srbije produžila je u četvrtak Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja oktobra u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda.... Vlada Srbije produžila ograničenje cene naftnih derivata do kraja oktobra

Vlade Srbije produžila je u četvrtak Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja oktobra u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda.

Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.

Vlada Srbije donela je i Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji, navodi se na sajtu vlade.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina.

Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, članovi vlade doneli su i Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395.000.000 dinara.

Uključujući nova sredstva, vlada je za ovaj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895.000.000 dinara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...