Poverioci naplaćuju dugove od propalog giganta za nekretnine

Zaplenjene dve luksuzne vile predsednika kompanije Evergrande

SvetVesti

22.11.2023 11:19 Autor: Vladimir Jokanović 0

Zaplenjene dve luksuzne vile predsednika kompanije Evergrande Zaplenjene dve luksuzne vile predsednika kompanije Evergrande
Poverilac je zaplenio dve luksuzne kuće u Hong Kongu u vlasništvu predsednika kompanije China Evergrande Group Hui Ka Iana, izvestili su u sredu lokalni... Zaplenjene dve luksuzne vile predsednika kompanije Evergrande

Poverilac je zaplenio dve luksuzne kuće u Hong Kongu u vlasništvu predsednika kompanije China Evergrande Group Hui Ka Iana, izvestili su u sredu lokalni kineski mediji.

Jedna od nekretnina koja se nalazi u prestižnom naselju u Hong Kongu, procenjena je na više od 192 miliona dolara, a poverilac će ih zvanično preuzeti za nekoliko dana. Neidentifikovani poverilac u utorak je podneo relevantnu dokumentaciju, navodi se u izveštaju, prenosi Reuters.

Hui poseduje dve luksuzne vile u istom naselju, koje su založene kod investitorske kuće Orix Asia Capital Ltd u novembru 2021. godine za neotkrivene iznose, prema podacima zemljišnog registra. Orix, kao ni Evergrande, nisu bili dotupne za komentar povodom ovih navoda.

Još jednu kuću u valsništvu Huia pored dve pomenute vile zaplenila je u novembru prošle godine Kineska građevinska banka Asia. Evergrande se bori protiv zahteva za likvidaciju i ima rok do 4. decembra da predstavi konkretan novi predlog restruktuiranja kako bi izbegao likvidaciju.

Glavnu imovinu kompanije Evergrande u Hong Kongu poverioci su zaplenili prošle godine, nakon što je kompanija kasnila sa plaćanjem javnih dugova zbog krize likvidnosti. Reče je o zgradi u kojoj je sedište kompanije i ogromnoj parceli poljoprivrednog zemljišta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...