ŠPANSKA MINISTARKA EKONOMIJE OSUDILA VISOKE PLATE BANKARA

Zarade direktora neprimerene situaciji

BankeEUNovacVesti

30.4.2021 12:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zarade direktora neprimerene situaciji Zarade direktora neprimerene situaciji
Španska vlada izrazila je zabrinutost zbog plata i drugih isplata izvršnim direktorima banaka, izjavila je španska ministarka ekonomije Nađa Kalvino (Nadia Calvino). „Smatramo da... Zarade direktora neprimerene situaciji

Španska vlada izrazila je zabrinutost zbog plata i drugih isplata izvršnim direktorima banaka, izjavila je španska ministarka ekonomije Nađa Kalvino (Nadia Calvino). „Smatramo da su visoke plate i bonusi neprihvatljivi“, rekla je Kalvino novinarima ispred nacionalnog parlamenta u Madridu. Ona ističe da te zarade nisu primerene ekonomskoj situaciji sa kojom se zemlja suočava, a veliki broj vlasnika preduzeća najavljuje otpuštanje radnika.

Ministarka je ovo izjavila nakon što je CaikaBank SA najavila ukidanje 8.291 radno mesto i zatvaranje više od 1.500 filijala, što je deo plana smanjenja troškova zajmodavca nakon preuzimanja manjeg, rivalskog Bankia SA. CaikaBank je najveća domaća banka u Španiji, a vlada je vlasnik 16 odsto kapitala, prenosi Bloomberg.

Banco Bilbao Vizcaia Argentaria SA sa sindikatima pregovara o ukidanju radnih mesta. Španija je imala jednu od najviših stopa nezaposlenosti u Evropskoj uniji i pre početka pandemije. Španska vlada isplatila je deo plata stotinama hiljada radnika, koji su radili tokom krize Covid-19, kako bi sprečila dalji rast nezaposlenosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...