prosečna neto zarada u kompaniji trenutno premašuje 110.000 dinara

Zijin Copper Serbia najavio veće zarade za svoje zaposlene

PoslovanjeSrbijaVesti

22.12.2022 15:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Zijin Copper Serbia najavio veće zarade za svoje zaposlene Zijin Copper Serbia najavio veće zarade za svoje zaposlene
Kompaniji Zijin Copper Serbia u četvrtak je negirala da će donošenjem Pravilnika o radu biti smanjene plate zaposlenima, navodeći da će zarade biti uvećane.... Zijin Copper Serbia najavio veće zarade za svoje zaposlene

Kompaniji Zijin Copper Serbia u četvrtak je negirala da će donošenjem Pravilnika o radu biti smanjene plate zaposlenima, navodeći da će zarade biti uvećane.

Kompanija Zijin Copper Serbia ne samo da ne planira smanjenje plata zaposlenima ni za jedan dinar, već upravo suprotno – planira da nastavi dobar trend iz prethodnih godina i da, kad god za to postoji mogućnost, poveća neto zarade. Glavna razlika u odnosu na ranije važeći Kolektivni ugovor jeste način obračuna tog povećanja“, ističe se u kompanijskom saopštenju, prensoi Beta.

Navedeno je da prosečna neto zarada u kompaniji danas premašuje 110.000 dinara i veća je za više od 50 odsto u odnosu na neto zaradu iz 2018. godine. Takođe, neto zarade zaposlenih u Zijin Copper Serbia veće su za 61,5 odsto od republičkog proseka.

Kako je istaknuto, stabilno i uspešno poslovanje omogućilo je otvaranje dodatnih 2.783 radnih mesta, pa danas tim Zijin Copper Serbia broji 6.162 zaposlena, a sačuvano je i oko 1.000 radnika u topionici, kojima su obezbeđene redovne zarade, iako usled rekonstrukcije topionica nije u funkciji već osam meseci

„Briga o zaposlenima ostaće jedan od prioriteta za Zijin Copper Serbia, i upravo zato kompanija neće zatvoriti vrata za dalje pregovore sa predstavnicima sindikalnih organizacija, uprkos početnom ‘šumu u komunikaciji’. Kompanija će insistirati na nastavku pregovora koji traju od septembra ove godine, kako bi se zaključio novi Kolektivni ugovor, na dobrobit svih“, pise u saopštenju Zijina.

SERBIA ZIJIN COPPER DOO

ĐORĐA VAJFERTA 29, 19210 Bor , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.075.359.540,28 (2021)
Broj zaposlenih:
5.724 (2021)
  • TATJANA

    22.12.2022 #1 Author

    Bilo bi dobro da je tako, da se vodi briga o zaposlenima

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.12.2022 #2 Author

    Oni tek mogu da povecaju plate zaposlenima,a i druge firme bi to trebalo da urade…

    Odgovori

  • SRDJAN

    25.12.2022 #3 Author

    Lepo posluju bas pa bi trebalo radnicima i povecavati plate.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    27.12.2022 #4 Author

    Svakako moraju da se poštuju zahtevi radnika koji sigurno nisu nezadovoljni bez razloga.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...