Predstoji kompletna rekonstrukcija pojedinih ulica i adaptacija Gradskog stadiona

Zrenjanin se zadužuje pola milijarde dinara za kapitalne investicije

InvesticijeNovacSrbijaVesti

1.8.2021 15:16 Autor: Marko Miladinović 0

Zrenjanin se zadužuje pola milijarde dinara za kapitalne investicije Zrenjanin se zadužuje pola milijarde dinara za kapitalne investicije
Skupština Grada Zrenjanina usvojila je predlog odluke o zaduživanju grada radi finansiranja kapitalnih investicija u iznosu od skoro pola milijarde dinara (491.434.000 dinara). Ova... Zrenjanin se zadužuje pola milijarde dinara za kapitalne investicije

Skupština Grada Zrenjanina usvojila je predlog odluke o zaduživanju grada radi finansiranja kapitalnih investicija u iznosu od skoro pola milijarde dinara (491.434.000 dinara). Ova kreditna sredstva biće namenjena novom obimnom investicionom ciklusu Zrenjanina, navedeno je na sajtu Grada.

Od tog iznosa, za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte, Grad Zrenjanin planira kreditna sredstva u iznosu od 62.755.000 dinara. U pitanju su infrastrukturni projekti koji se tiču sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, kanalizacione i vodovodne mreže, poboljšanja energetskih svojstava objekata i sanacije gradske deponije, piše eKapija.

Za izvođenje različitih građevinskih radova, grad planira kreditna sredstva u iznosu od skoro 400 miliona dinara (398.679.000) i radi se o više kapitalnih i komunalnih investicija. Najznačajnije su druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona – kapitalna sportska investicija (iznos sredstava za učešće grada 119.042.000 din) – zatim radovi na kompletnoj rekonstrukciji ulica, trotoara i biciklističkih staza na teritoriji grada (100.000.000 din), radovi na bušenju bunara i izgradnja kanalizacije u nekoliko naseljenih mesta, rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskom naselju „Ruža Šulman“, komunalno opremanje industrijske zone „Jugoistok“ i komunalno opremanje izbegličkog naselja u Kleku.

Takođe, 30 miliona dinara kredita namenjeno je za pribavljanje zemljišta u javnu svojinu putem eksproprijacije, za potrebe različitih infrastrukturnih projekata.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac, u izjavi datoj nakon sednice, rekao je da se budžet Grada Zrenjanina puni na zadovoljavajuć način, te da je, na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija, Gradu Zrenjaninu omogućeno kreditno zaduženje u iznosu nešto većem od 491 milion dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...