EXPLORER ODLAZI U ISTORIJU Microsoft ukida veb pretraživač

Hi-techLifestyle

19.8.2020 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EXPLORER ODLAZI U ISTORIJU Microsoft ukida veb pretraživač EXPLORER ODLAZI U ISTORIJU Microsoft ukida veb pretraživač
Kompanija Majkrosoft (Microsoft) najavila je da će ukinuti pretraživač Internet Explorer. Od 17. avgusta 2021. godine, kako je saopšteno iz američke kompanije, biće ukinuta... EXPLORER ODLAZI U ISTORIJU Microsoft ukida veb pretraživač

Kompanija Majkrosoft (Microsoft) najavila je da će ukinuti pretraživač Internet Explorer. Od 17. avgusta 2021. godine, kako je saopšteno iz američke kompanije, biće ukinuta podrška za veb pretraživač Internet Explorer (IE) u svim aplikacijama i servisima u sklopu paketa Microsoft 365.

Među tim servisima su Office 365, OneDrive, Outlook i drugi, ali kako najavljuju iz ovog tehniloškog ginagta, biće takođe ukinuta i podrška za IE 11 za web aplikaciju Microsoft Teams i to već od 30. novembra ove godine, prenosi Tanjug.

Foto:Pixabay.com

Edž (Edge), novo izdanje Microsoft veb pretraživača, koji se temelji na softveru Chromium, sadrži podršku koja bi kompanijama trebalo da olakša prelaz s Internet Explorera sve dok Microsoft ne ukine podršku za IE 11 u sklopu operativnog sistema Windows 10.

Starija izdanja Edža trebalo bi da ostanu bez podrške od 9. marta naredne godine, nakon čega više neće primati sigurnosne nadogradnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...