Biznis.rs
HRVATI VEĆ UVELI 5G MREŽU Očekuju da donese niz tehnoloških inovacija HRVATI VEĆ UVELI 5G MREŽU Očekuju da donese niz tehnoloških inovacija

HRVATI VEĆ UVELI 5G MREŽU Očekuju da donese niz tehnoloških inovacija

Hi-techLifestyleRegionVesti 29.10.20. 14:15 Julijana Vincan 0

Hrvatski telekom (HT) prvi je u toj zemlji započeo s komercijalnim radom 5G mreže. U ovom trenutku 5G mreža dostupna je na područjima Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Samobora i... HRVATI VEĆ UVELI 5G MREŽU Očekuju da donese niz tehnoloških inovacija

Hrvatski telekom (HT) prvi je u toj zemlji započeo s komercijalnim radom 5G mreže. U ovom trenutku 5G mreža dostupna je na područjima Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Samobora i Svete Nedelje, objavio je HT. 

Navedeno je da ta kompanija gradi 5G mrežu budućnosti, koja će omogućiti povezivanje i automatizaciju velikog broja senzora, industrijskih uređaja, autonomnih vozila, dronova, kao i dalji razvoj telemedicine.

Nove tehnologije
Foto: Pixabay.com

Predsednik Uprave HT Kostas Nebis, istakao je da je komercijalni početak rada 5G mreže velika prekretnica za tu kompaniju, ali i za celu industriju telekomunikacija u Hrvatskoj, jer se s 5G mrežom otvaraju prilike za brojne inovacije koje će omogućiti ekonomski i društveni razvoj.

„Sve napredne države, svesne pogodnosti koje pruža, imaju 5G definisan kao stratešku tehnologiju. Primena 5G tehnologije omogućiće dalji razvoj postojećih, ali i potpuno novih digitalnih usluga, poput umrežavanja senzora i veštačke inteligencije u kontekstu “pametnih i zelenih rešenja” u proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu i javnom sektoru“, izjavio je član uprave i glavni direktor za tehniku i informacione tehnologije HT, Boris Drilo.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *