OpenAI bi mogao platiti kaznu od 20 milona dolara

Italijanski regulator zabranio pristup podacima ChatGPT-ju

Hi-techLifestyle

31.3.2023 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Italijanski regulator zabranio pristup podacima ChatGPT-ju Italijanski regulator zabranio pristup podacima ChatGPT-ju
Italijanski regulator privatnosti privremeno je zabranio ChatGPT-ju, četbotu kompanije OpenAI, da pristupa korisničkim podacima, postavši tako prvi zakonodavac na svetu koji je blokirao veštačku... Italijanski regulator zabranio pristup podacima ChatGPT-ju

Italijanski regulator privatnosti privremeno je zabranio ChatGPT-ju, četbotu kompanije OpenAI, da pristupa korisničkim podacima, postavši tako prvi zakonodavac na svetu koji je blokirao veštačku inteligenciju zbog zabrinutosti za prava privatnosti.

Služba za zaštitu podataka u Italiji saopštila je da je pokrenula istragu u vezi sa načinom na koji američka firma prikuplja lične podatke korisnika, nakon što je prošle nedelje došlo do sajber napada u toku kog su otkriveni privatni razgovori i finansijske informacije korisnika.

Nadzorni organ je rekao da će OpenAI imati 20 dana da odgovori na optužbe i da objašnjenje koje je akcije preduzeo da bi rešio probleme.

Ukoliko kompanija ne odgovori pre roka, može se suočiti sa kaznom do 20 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.