povećani prihodi, ali krajnji rezultat manji nego u istom periodu prošle godine

Aerodrom Nikola Tesla za devet meseci ostvario neto dobit od 34 miliona dinara

BerzaNovacSrbija

31.10.2023 11:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aerodrom Nikola Tesla za devet meseci ostvario neto dobit od 34 miliona dinara Aerodrom Nikola Tesla za devet meseci ostvario neto dobit od 34 miliona dinara
Beogradski Aerodrom Nikola Tesla je u periodu januar-septembar imao dobit od 39 miliona dinara. U isto vreme, neto dobit je iznosila 34,1 milion dinara... Aerodrom Nikola Tesla za devet meseci ostvario neto dobit od 34 miliona dinara

Beogradski Aerodrom Nikola Tesla je u periodu januar-septembar imao dobit od 39 miliona dinara. U isto vreme, neto dobit je iznosila 34,1 milion dinara i bila je 23,2 odsto niža u odnosu na neto dobit 2022. godine.

Krajnji rezultat bio je, kako je navedeno, slabiji u odnosu na 2022. godinu, pre svega zbog činjenice da je kompanija u tom periodu imala visoke ostale prihode, a takođe su boljoj prošlogodišnjoj profitabilnosti doprineli i visoki finansijski prihodi usled jačeg kursa dolara, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities.

Poslovni prihod Aerodroma u prvih devet meseci dostigao je 754,1 milion dinara, što je za 43,3 odsto više u odnosu na prošlu godinu, delimično i usled boljih prihoda po osnovu naplate periodične koncesione naknade.

Kompanija je naplatila prihod od koncesione naknade u visini od 468 miliona dinara što je za pet odsto više u odnosu na isti period protekle godine, dok su ostali poslovni prihodi posledica prenosa imovine na koncesionara bez naknade i njegovih kapitalnih ulaganja u skladu sa koncesionim ugovorom.

Kompanija je na kraju septembra raspolagala sa 919,8 miliona dinara u odnosu na 770,9 miliona dinara na kraju 2022. godine.

Akcije Aerodroma su protekle sedmice zabeležile rast vrednosti od preko pet procenata, nakon što je kompanija prethodno pretrpela veliki pad usled pritiska prodaje tih papira, navodi u izveštaju Momentum. Po poslednjoj ceni od 1.800 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 63 milijarde dinara ili oko 538 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...