Nije poznato da li je pronađena alternativa

Apple razmatra raskid partnerstva s bankom Goldman Sachs

InvesticijeNovacSvet

29.11.2023 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Apple razmatra raskid partnerstva s bankom Goldman Sachs Apple razmatra raskid partnerstva s bankom Goldman Sachs
Kompanija Apple predložila je raskid partnerstva sa bankom Goldman Sachs u biznisu s kreditnim karticama i štednim računima, u narednih 12 do 15 meseci.... Apple razmatra raskid partnerstva s bankom Goldman Sachs

Kompanija Apple predložila je raskid partnerstva sa bankom Goldman Sachs u biznisu s kreditnim karticama i štednim računima, u narednih 12 do 15 meseci.

Ukoliko se desi, to bi značilo da će Apple morati da pronađe novog finansijskog partnera za svoju popularnu kreditnu karticu, Apple Card, i svoje štedne račune visokog prinosa pod brendom Apple. Dok Apple nudi i svoju kreditnu karticu i štedni račun putem aplikacije za novčanik na iPhone uređajima, “bankarskom pozadinom” zapravo upravlja Goldman Sachs, piše Reuters.

Ovo partnerstvo je bilo mukotrpno poslednjih godina jer se Goldman Sachs, pod izvršnim direktorom Dejvidom Solomonom (David Solomon), povukao od svojih prethodnih bankarskih ambicija kako su troškovi rasli. Goldman se takođe suočio sa nadzorom regulatora kako postupa sa povraćajem novca i greškama u naplati, kao i zbog navodne polne diskriminacije prilikom određivanja kreditnih limita, podseća CNBC.

Ranije ove godine, Goldman Sachs je saopštio da će „razmotriti strateške alternative“ za svoje bankarsko poslovanje.

Za Apple, kreditna kartica i štedni računi su način da doda vrednost i nove funkcije svom iPhone-u, kao i da podstakne svoj brzorastući posao usluga uz naknade. Nije jasno da li je Apple pronašao novog partnera ili bi razmotrio veće promene u svojim finansijskim proizvodima ako bi napustio sporazum sa Goldman Sachsom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...