Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda ističe u aprilu 2023. godine

Država traži kupca za blizu 279 miliona evra potraživanja banaka u stečaju

BankeNovacSrbijaStečaj

21.12.2022 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država traži kupca za blizu 279 miliona evra potraživanja banaka u stečaju Država traži kupca za blizu 279 miliona evra potraživanja banaka u stečaju
Agencija za osiguranje depozita (AOD) ponudila je ustupanje uz naplatu paket potraživanja sedam državnih banaka u stečaju ukupne vrednosti blizu 279 miliona evra. Radi... Država traži kupca za blizu 279 miliona evra potraživanja banaka u stečaju

Agencija za osiguranje depozita (AOD) ponudila je ustupanje uz naplatu paket potraživanja sedam državnih banaka u stečaju ukupne vrednosti blizu 279 miliona evra. Radi se o potraživanjima Nove Agrobanke, Jugobanke, Beogradske banke, Beobanke, Privredne banke Beograd i Invest banke.

Finansijske institucije i AOD ne daju bilo kakve garancije za naplativost potraživanja koja su
predmet ustupanja, niti za izvršivost sredstava obezbeđenja potraživanja., istaknuto je u javnom pozivu.

Zainteresovanim učesnicima će u toku postupka ustupanja biti omogućeno da izvrše uvid u informacije, pravnu i finansijsku dokumentaciju u vezi sa potraživanjima koja čine Portfelj, te će svoje ponude zasnivati na sopstvenoj proceni i analizi pravnog i ekonomskog statusa potraživanja, kao i sredstava obezbeđenja potraživanja.

Postupak ustupanja portfelja potraživanja će se sprovesti kroz dvofazni proces – postupak preliminarne analize Portfelja i postupak podnošenja obavezujućih ponuda. Lica koja su zainteresovana za učešće u postupku ustupanja mogu putem e-maila ustupanje3@aod.rs zatražiti od Agencije kratak pregled karakteristika Portfelja, a onima sa kojima zaključi Ugovor o poverljivosti podataka proslediće prvi komplet tenderske dokumentacije.

Agencija će zatim elektronskim putem obavestiti zainteresovana lica da li su ostvarila pravo za učestvovanje u Fazi podnošenja obavezujućih ponuda i pozvati ih da otkupe drugi komplet tenderske dokumentacije u roku od 7 dana od prijema obaveštenja. Drugi komplet tenderske dokumentacije biće dostupan zainteresovanim učesnicima nakon dostavljanja potvrde o uplati naknade za otkup drugog kompleta tenderske dokumentacije.

Nakon izvršene pravne i ekonomske analize, zainteresovani učesnici biće pozvani da podnesu obavezujuće ponude radi kupovine portfelja, a rok za podnošenje obavezujuće ponude je 20. aprila 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...