Pionir e-trgovine objavio finansijske rezultate

eBay beleži pad kvartalnih i godišnjih prihoda

BerzaNovacPoslovanjeSvet

23.2.2023 10:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

eBay beleži pad kvartalnih i godišnjih prihoda eBay beleži pad kvartalnih i godišnjih prihoda
eBay je objavio svoje rezultate četvrtog poslovnog kvartala, pri čemu je zarada po akciji od 1,07 dolara. Dobit je pala za četiri odsto u... eBay beleži pad kvartalnih i godišnjih prihoda

eBay je objavio svoje rezultate četvrtog poslovnog kvartala, pri čemu je zarada po akciji od 1,07 dolara. Dobit je pala za četiri odsto u odnosu na isti period prethodne godine na 2,5 milijardi dolara, što je iznad ranije procene od 2,46 milijardi dolara.

Međutim, bruto promet robe pionira e-trgovine u poslednja obračunska tri meseca smanjen je čak 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 18,2 milijarde dolara.

Za prvi kvartal ove godine kompanija očekuje zaradu po akciji u rasponu od 1,05-1,09 dolara i dobit u rasponu od 2,46-2,5 milijardi dolara, što je bolje od konsenzusne procene od 2,37 milijardi dolara, piše u kompanijskom redovnom izveštaju.

Kompanija je povećala svoju dividendu za 13,6 odsto na 0,25 dolara po akciji, ili jedan dolar na godišnjem nivou, uz godišnji prinos od 2,1 odsto. Dividenda će biti isplaćena 24. marta 2023. akcionarima sa evidencijom do 10. marta 2023. godine.

Za čitavu prošlu godinu, eBay je ostvario dobit od 9,8 milijardi dolara, uz pad od šest procena na godišnjem nivou.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.