Hrvatska finansijska agencija priznala grešku

Fina: Izvinjavamo se Rimcu

EUNovacRegion

8.6.2023 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fina: Izvinjavamo se Rimcu Fina: Izvinjavamo se Rimcu
Rimac Group, svetski poznata kompanija za proizvodnju električnih automobila i ponos Hrvatske, neočekivano se našla pod sumnjom da nije predala kompletan finansijski izveštaj za... Fina: Izvinjavamo se Rimcu

Rimac Group, svetski poznata kompanija za proizvodnju električnih automobila i ponos Hrvatske, neočekivano se našla pod sumnjom da nije predala kompletan finansijski izveštaj za 2021. godinu. Ispostavilo se, međutim, da je državna finansijska agencija Fina pogrešila.

Najpre su mediji objavili da je Rimac Group kasnila sa predajom finansijskog izveštaja za pretprošlu godinu skoro godinu dana, da bi Fina zatim saopštila da je izveštaj koji je predala kompanija, nepotpun, prenosi Seebiz.

Navodno je nedostajalo 16 strana izveštaja koje bi trebalo da sadrže nezavisni revizorski izveštaj. Rimac Group je navela da im Fina nikada nije tražila dopunu izveštaja, tvrdeći da Fina nije skenirala svu dokumentaciju koji su joj dostavili.

Fina je ipak u sredu priznala da je napravila grešku u obradi dokumentacije, navodeći takođe da je u javnosti došlo do pogrešne interpretacije slučaja, što je moglo da nanese štetu kompaniji Rimac Group. Finansijka agencija uputila je zbog toga izvinjenje kompaniji Rimac.

Hrvatsku kompaniju, koja broji 850 zaposlenih, osnovao je 2009. godine Mate Rimac (35) nakon što je dve godine ranije iz hobija prepravljao klasične u električne automobile. Kompanija je 2018. godine zaključila partnerstvo sa čuvenim nemačkim proizvođačem automobila Porsche.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...