Akcije američke kompanije porasle uprkos padu dobiti

General Electric ostvario prihod od 19,1 milijardu dolara u trećem kvartalu

BerzaHi-techInvesticijeNovac

26.10.2022 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

General Electric ostvario prihod od 19,1 milijardu dolara u trećem kvartalu General Electric ostvario prihod od 19,1 milijardu dolara u trećem kvartalu
Američki industrijski konglomerat General Electric (GE) je zaključio treće tromesečje sa padom dobiti, ali istovremeno i sa rastom prihoda. Ulagači su očito zadovoljni brojkama,... General Electric ostvario prihod od 19,1 milijardu dolara u trećem kvartalu

Američki industrijski konglomerat General Electric (GE) je zaključio treće tromesečje sa padom dobiti, ali istovremeno i sa rastom prihoda. Ulagači su očito zadovoljni brojkama, jer su deonice kompanije ojačale dva odsto i pre zvaničnog otvaranja berze.

Konglomerat je objavio prilagođenu zaradu od 0,35 dolara po akciji između jula i kraja septembra, što je porast u odnosu na 0,53 dolara po akciji u istom razdoblju prošle godine. Bez rezervacija za obnovljive izvore energije iznosio je 0,75 dolara po deonici, prenosi DPA.

U međuvremenu je struka, odnosno 18 analitičara, predviđala zaradu po akciji od 0,46 dolara po kompaniji Thomson Reuters. Takve prognoze obično isključuju jednokratne učinke.

Prihod kompanije General Electric je u međuvremenu iznosio 19,1 milijardu dolara, što je rast od tri procenta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prilagođeni prihodi na međugodišnjem nivou su još veći, sa oko 18,4 milijarde evra, i rastom od osam odsto. Analitičari su u proseku očekivali prihod od 18,62 milijarde dolara.

Narudžbine konglomerata dosegle su 20 milijardi dolara između jula i kraja septembra, što je devet odsto manje nego u istom razdoblju lane. Iz kompanije General Electric istakli su da su zadovoljni su prikazanim.

  • VERA

    29.10.2022 #1 Author

    Sjajne rezultate su do sada postigli.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...