Saudijska rafinerija predviđa rast potražnje za naftom do kraja decenije

Kompanija Saudi Aramco ostvarila međugodišnji rast prihoda od 39 odsto

NovacPoslovanjeSvet

1.11.2022 12:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Saudi Aramco ostvarila međugodišnji rast prihoda od 39 odsto Kompanija Saudi Aramco ostvarila međugodišnji rast prihoda od 39 odsto
Saudi Aramco je u trećem kvartalu ostvarila rast prihoda od 39 odsto i rekordne gotovinske tokove u iznosu od 45 milijardi dolara, saopšteno je... Kompanija Saudi Aramco ostvarila međugodišnji rast prihoda od 39 odsto

Saudi Aramco je u trećem kvartalu ostvarila rast prihoda od 39 odsto i rekordne gotovinske tokove u iznosu od 45 milijardi dolara, saopšteno je iz ove naftne kompanije.

Neto prihod kompanije je u trećem kvartalu ove godine iznosi 42,4 milijarde dolara, što predstavlja značajan rast u odnosu na 30,4 milijarde dolara, koliko je ostvareno u istom periodu prošle godine, piše Financial Times.

Iz kompanije navode da je dividenda od 18,8 milijardi dolara iz prošlog kvartala plaćena u ovom i da će slična svota biti isplaćena u sledećem tromesečju.

“Dok na cene sirove nafte u ovom periodu utiče kontinuirana ekonomska nestabilnost, naše dugoročne prognoze su da će potražnja za naftom nastaviti da raste do kraja decenije, uzimajući u obzir da je svetu potrebna pristupačna i pouzdana energija”, rekao je generalni direktor kompanije Amin Naser (Amin Nasser).

Saudijska Arabija je prošlog meseca učestvovala u donošenju odluke Organizacije zemalja izvoznica nafte i njenih saveznika o smanjenju proizvodnje za dva miliona barela, čime se direktno suprotstavila Sjedinjenim Američkim Državama, koje su se zalagale za povećanje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...