Tema razgovora aktuelna ekonomska situacija

Ministar finansija Crne Gore sastao se sa novim predstavnikom MMF-a za Zapadni Balkan

BankeNovacRegion

11.9.2023 17:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ministar finansija Crne Gore sastao se sa novim predstavnikom MMF-a za Zapadni Balkan Ministar finansija Crne Gore sastao se sa novim predstavnikom MMF-a za Zapadni Balkan
Crna Gora nesmetano servisira sve budžetske obaveze i obezbedila je finansijsku stabilnost i održivost i za naredni period, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.... Ministar finansija Crne Gore sastao se sa novim predstavnikom MMF-a za Zapadni Balkan

Crna Gora nesmetano servisira sve budžetske obaveze i obezbedila je finansijsku stabilnost i održivost i za naredni period, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On se sa saradnicima sastao sa novim rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Zapadni Balkan, Sebastijanom Sosom (Sebastian Sosa), i dosadašnjom rezidentnom predstavnicom, Stefani Eble (Stephanie Eble), od koje je Sosa preuzeo dužnost prošle sedmice, prenosi Mina.

Damjanović je naglasio dosadašnju odličnu saradnju između Ministarstva i MMF-a, kao i očekivanje da će se ista nastaviti i ubuduće, čemu će rukovodeći tim resora kojim rukovodi dati puni doprinos.

„U okviru Misije primopredaje dužnosti u zemljama Zapadnog Balkana, predstavnici MMF-a razgovarali su sa rukovodstvom Ministarstva o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i najnovijim parametrima javnih finansija“, navodi se u saopštenju.

Generalni direktor Direktorata za državni budžet, Bojan Paunović, je govoreći o trenutnim prioritetima u radu Ministarstva, saopštio da se aktivno radi na pripremi Zakona o budžetu za narednu godinu, kako bi se, shodno rokovima, isti našao u skupštinskoj proceduri do 15. novembra.

Razgovarano je i o makroekonomskim tokovima i naplati prihoda za ovu godinu.

Načelnica Direkcije za javni dug, Katarina Živković, saopštila je da su u toku aktivnosti na zaokruživanju finansijske konstrukcije za ovu godinu i kreiranju depozita za narednu, te da se u tom pravcu razmatraju najpovoljniji modeli.

Sosa je iskazao spremnost za nastavak pružanja eksperteske i tehničke podrške ove finansijske institucije Crnoj Gori, kroz definisanje prioritetnih oblasti budućih zajedničkih aktivnosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...