Biznis kalendar

Pet ekonomskih događaja koji će obeležiti nedelju pred nama

InfrastrukturaIzdvajamoManifestacijeNekretninePoslovanje

15.4.2024 07:01 Autor: Marko Andrejić 5

Pet ekonomskih događaja koji će obeležiti nedelju pred nama Pet ekonomskih događaja koji će obeležiti nedelju pred nama
Srpska preduzeća učestvovaće od 17. do 19. aprila na internacionalnom događaju u Beču o zelenim tehnologijama i gradnji. U susednoj Hrvatskoj u sredu se... Pet ekonomskih događaja koji će obeležiti nedelju pred nama

Srpska preduzeća učestvovaće od 17. do 19. aprila na internacionalnom događaju u Beču o zelenim tehnologijama i gradnji. U susednoj Hrvatskoj u sredu se održavaju parlamentarni izbori koji su obeleženi žestokim sukobom premijera i predsednika tokom kampanje prethodnih nedelja. U Privrednoj komori Srbije održava se peta po redu konferencija “Let’s talk e-Comm” na temu veštačke inteligencije, a o marketing sa svrhom i održivom poslovanju govoriće Tomas Kolster, poznatiji kao Mr.Goodvertising. Republički zavod za statistiku objaviće indekse prometa u industriji za februar 2024. godine i broj izdatih građevinskih dozvola u istom mesecu, a saznaćemo i cene na malo poljoprivrednih proizvoda.

Sve ovo možete pronaći u kratkom pregledu nedelje pred nama koji vam je pripremio Biznis.rs.

Srpske firme na skupu o zelenim tehnologijama i gradnji u Beču

Privredna komora Austrije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u okviru Evropske mreže preduzetništva organizuje od 17. do 19. aprila internacionalni događaj na kome će se okupiti kompanije i stručnjaci iz više od 80 zemalja kako bi istražili najnovije trendove, projekte i proizvode u sektoru zelenih tehnologija i gradnje.

Kako navode iz PKS, ovo je prilika za srpska preduzeća da istraže mogućnosti izvoza i ostvare nove poslovne veze, da predstave svoje proizvode ili usluge i da iskoriste tržište za razmenu poslovnih prilika. Glavne teme su životna sredina, energija, zelena gradnja i energetska efikasnost, inovativne građevinske metode, integracija robotike…

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani u sredu, 17. aprila. Biračka mesta biće otvorena od 7 do 19 sati, a u ponedeljak u ponoć počinje izborna tišina. Hrvatski mediji navode da će ovo biti prvi izbori posle 20 godina koji će se održati u novim izbornim jedinicama.

Izbornu kampanju obeležio je sukob premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića. Poslednje objavljene ankete pokazuju da bi HDZ, partija koja je vodila zemlju samostalno ili u koaliciji 26 od više od 32 godine otkako je Hrvatska proglasila nezavisnost, mogao da računa na 60 mesta u parlamentu sa 151 poslanikom. SDP bi mogao da računa na 44 poslanika.

Image by Freepik

Konferencija “Let’s Talk e-Comm” u Privrednoj komori Srbije

eCommerce asocijacija Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Centrom za digitalnu transformaciju organizuje petu po redu “Let’s talk e-Comm” konferenciju na temu veštačke inteligencije, koje će se održati u prostorijama Privredne komore Srbije 17. aprila, sa početkom u 12 časova. Tom prilikom razgovaraće se o teorijskim, etičkim i pravnim aspektima, kao i uvidu u praktičnu primenu.

Učesnici skupa upoznaće se sa najnovijim istraživanjima i teorijskim konceptima koji oblikuju budućnost veštačke inteligencije. Promišljaće se o važnim pitanjima koja se tiču etike u vezi sa AI – od privatnosti do transparentnosti, zatim kako pravni okviri utiču na razvoj i primenu veštačke inteligencije, a na dnevnom redu biće i aktuelni zakoni i predlozi za regulisanje.

Mr. Goodvertising o marketingu sa svrhom i održivom poslovanju 17. aprila u Beogradu

Pionir marketinga sa svrhom Tomas Kolster, poznatiji kao Mr. Goodvertising, međunarodni ekspert i autor, održaće 17. aprila na Fakultetu organizacionih nauka prezentaciju “Goodvertising – održivi brendovi prave pozitivnu razliku”. Kolster dolazu na poziv Katedre za marketing menadžment i odnose sa javnošću FON-a i u okviru događaja “Kampanje sa svrhom 2024” Warm Up, saopštili su organizatori.

Tomas Kolster je međunarodni govornik i globalno priznat lider u oblasti marketinga sa svrhom i održivog poslovanja. Održao je predavanja i radionice u više od 80 zemalja za kompanije kao što su Meta, Adidas, P&G i IKEA, na konferencijama kao što su TEDx, SVSV i Advertising Week. Kao osnivač Goodvertising Agencije savetuje kompanije sa liste Fortune 500, startap kompanije, neprofitne organizacije i vlade o kreativnijim strateškim pristupima uticaju brenda i poslovanja na društvo i životnu sredinu.

Novi statistički podaci

Republički zavod za statistiku ove nedelje objavljuje indekse prometa u industriji za februar 2024. godine i broj izdatih građevinskih dozvola u istom mesecu. Saznaćemo i cene na malo poljoprivrednih proizvoda, kao i prihode u novcu i naturi i ličnu potrošnju domaćinstva u 2023.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...