razmenjene informacije o pokazateljima poslovanja dva tržišta

Neophodno usklađivanje Crne Gore sa EU regulativom u oblasti osiguranja

EUNovacOsiguranjeRegion

20.4.2023 11:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Neophodno usklađivanje Crne Gore sa EU regulativom u oblasti osiguranja Neophodno usklađivanje Crne Gore sa EU regulativom u oblasti osiguranja
Postepeno i pravovremeno usklađivanje sa EU regulativom u oblasti osiguranja najispravniji je put ka dostizanju standarda i zahteva novog regulatornog režima Solventnost II, ocenjeno... Neophodno usklađivanje Crne Gore sa EU regulativom u oblasti osiguranja

Postepeno i pravovremeno usklađivanje sa EU regulativom u oblasti osiguranja najispravniji je put ka dostizanju standarda i zahteva novog regulatornog režima Solventnost II, ocenjeno je na sastanku predstavnika crnogorskog i austrijskog regulatora u toj oblasti.

Predsednik Saveta i direktor Agencije za nadzor osiguranja (ANO), Uroš Andrijašević i Branko Barjaktarović razgovarali su u Budvi sa šefom supervizije u austrijske Agencije za nadzor finansijskih usluga (FMA), Piterom Braumilerom, prenosi Mina.

Iz ANO-a je saopšteno da su tokom sastanka razmenjene informacije o pokazateljima poslovanja dva tržišta osiguranja, sa posebnim akcentom na poslovanje kompanija sa austrijskim kapitalom u Crnoj Gori.

“S tim u vezi, dogovorene su aktivnosti na razvoju dalje saradnje, pre svega u delu zajedničkih supervizorskih aktivnosti kao i razmene najbolje prakse i iskustava u delu supervizije osiguranja”, navodi se u saopštenju.

Saradnja sa austrijskim regulatorom osiguranja posebno je značajna zbog činjenice da su pet od devet kompanija koje posluju na crnogorskom tržištu deo austrijskih osiguravajućih grupa, te da 77 odsto premije fakturisane u grupi životnih osiguranja predstavlja premiju tri kompanije sa kapitalom iz Austrije koje posluju u toj grupi osiguranja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...