propisi bi trebalo da stupe na snagu od jula 2024. godine

Regulativa za kriptovalute odobrena u Evropskom parlamentu

EUNovac

22.4.2023 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Regulativa za kriptovalute odobrena u Evropskom parlamentu Regulativa za kriptovalute odobrena u Evropskom parlamentu
Evropski parlament velikom većinom podržao je nove propise koji regulišu trgovanje kriptovalutama, koji bi trebalo da stupe na snagu od jula naredne godine. Nove... Regulativa za kriptovalute odobrena u Evropskom parlamentu

Evropski parlament velikom većinom podržao je nove propise koji regulišu trgovanje kriptovalutama, koji bi trebalo da stupe na snagu od jula naredne godine.

Nove mere nastoje da osiguraju da se kripto imovini može ući u trag, sprečavajući pranje novca, finansiranje terorizma i druga kaznena dela.

Veliki pružaoci kripto usluga, koji su često odgovorni za visok nivo ugljenika, takođe će morati da saopšte svoju potrošnju energije, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Oni koji olakšavaju trgovanje valutom takođe će se morati registrovati kod nadzornog tela. Evropski parlament odobrio je propise sa 517 glasova za, 38 protiv i 18 suzdržanih.

Neki poslanici u Evropskom parlamentu smatraju da su kriptovalute tek u povoju, uz sumnje u njihovu dugoročnu budućnost. Uprkos tome, Evropska unija nastoji da reguliše kripto tržišta, EP je jedno od prvih zakonodavnih tela koje je to učinilo.

Kada je 2021. godine hakovana Izvršna služba zdravstvene službe, oni koji stoje iza nje tražili su otkupninu u kripto valuti. Tu je i klimatski element, gde bi pružaoci usluga morali objaviti svoju potrošnju energije.

 • Hana

  23.4.2023 #1 Author

  Ući u trag kripto valuti je prioritet, pa onda sve ostalo…

  Odgovori

 • VALERIJA

  23.4.2023 #2 Author

  Kripto je baš lepo uzela maha.

  Odgovori

 • MAJA

  25.4.2023 #3 Author

  Kakva glupost poverovati u te vrednosti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...