Akcije kompanije pale 50 odsto u prethodnoj godini

Amazon uzeo kredit od osam milijardi dolara, najavio otpuštanja

Vesti

4.1.2023 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Amazon uzeo kredit od osam milijardi dolara, najavio otpuštanja Amazon uzeo kredit od osam milijardi dolara, najavio otpuštanja
Kompanija Amazon saopštila je u utorak da je postigla dogovor sa određenim zajmodavcima da američkom gigantu e-trgovine obezbede kredit od osam milijardi dolara. Rok... Amazon uzeo kredit od osam milijardi dolara, najavio otpuštanja

Kompanija Amazon saopštila je u utorak da je postigla dogovor sa određenim zajmodavcima da američkom gigantu e-trgovine obezbede kredit od osam milijardi dolara.

Rok dospeća zajma je 364 dana, sa mogućnošću produženja za još 364 dana, a sredstva će se koristiti za “opšte korporativne svrhe”, prenosi Reuters.

“S obzirom na neizvesno makroekonomsko okruženje, tokom poslednjih nekoliko meseci koristili smo različite opcije finansiranja da podržimo kapitalne izdatke, otplatu duga, akvizicije i potrebe za obrtnim kapitalom“, rekao je portparol Amazona.

Internet prodavac se priprema za verovatno nešto sporiji rast, jer visoka inflacija primorava preduzeća i potrošače da smanje svoju potrošnju. To je, zajedno sa jakim dolarom, povuklo akcije Amazona nadole za oko 50 odsto u 2022. godini.

Takođe je napomenute da će doći do smanjenja radne snage početkom 2023. godine, ali bez navođenja tačnog broja otpuštanja. Jedan ozvor je agenciji Reuters u novembru rekao da kompanija cilja na otpuštanje oko 10.000 radnih mesta.

Amazon je imao oko 35 milijardi dolara u gotovini i gotovinskim ekvivalentima i dugoročni dug od oko 59 milijardi dolara na kraju trećeg kvartala završenog 30. septembra.

Firma Toronto Dominion je bio administrativni agent za ugovor o zajmu u kojem su DBS banka i Mizuho banka bile među potvrđenim zajmodavcima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...