kristofer hil o energetskoj diverzifikaciji

Ambasador SAD u Srbiji: Velike promene u energetici na Balkanu

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

12.5.2022 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Ambasador SAD u Srbiji: Velike promene u energetici na Balkanu Ambasador SAD u Srbiji: Velike promene u energetici na Balkanu
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) izjavio je u četvrtak u Beogradu da se „ovih dana, ovih nedelja, meseci“ mogu očekivati... Ambasador SAD u Srbiji: Velike promene u energetici na Balkanu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) izjavio je u četvrtak u Beogradu da se „ovih dana, ovih nedelja, meseci“ mogu očekivati velike promene u sektoru energetike i u svetu i u regionu Zapadnog Balkana.

U izjavi pre konferencije „Srpsko-američki odnosi: Strategija energetske diverzifikacije“ u Domu Narodne skupštine, Hil je rekao da je tema energetske diverzifikacije izuzetno važna i dodao da je „pravo vreme“ da se razgovara o neophodnim koracima, prenosi Beta,

„Posebno ćemo razgovarati o tome šta SAD mogu da učine da pomognu Srbiji u svemu ovome i razgovaraćemo dalje o pitanjima koja su u interesu naših zemalja“, najavio je Hil.

Ambasador Izraela Jahel Vilan je rekao da su Srbija i Izrael u protekle dve do tri godine ojačali saradnju na polju energetike. „Nastavićemo da radimo na jačanju dobrih odnosa naših dveju zemalja“, izjavio je Vilan.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović rekla je da je energetska diverzifikacija veoma značajna tema za Srbiju koja će putem interkonekcija moći da dobija energente i od drugih dobavljača.

„Energetska stabilnost je i politička stabilnost“, rekla je Mihajlović i dodala da Srbija kao centralna zemlja Zapadnog Balkana može da obezbedi svoju energetsku nezavisnost.

 • TATJANA

  12.5.2022 #1 Author

  Jeste energetska stabilnost uslov za sve druge stabilnosti

  Odgovori

 • GOCA BG

  12.5.2022 #2 Author

  Energetska nezavisnost kljuc svega za Srbiju…

  Odgovori

 • IVAN

  12.5.2022 #3 Author

  Ide teska zima

  Odgovori

 • NINO

  13.5.2022 #4 Author

  Bice ovde povuci potegni i utrkivanja.

  Odgovori

 • DJORDJE1

  13.5.2022 #5 Author

  Biće ovo teška zima za sve zemlje u Evropi, pa i za nas…

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  13.5.2022 #6 Author

  Ovde bi vise trebalo čitati izmedju redova… Nažalost nikada neću verovati u dobre namere Amerike

  Odgovori

 • Milovan94

  15.5.2022 #8 Author

  Sve Amerika zna, bez nje ne mozemo nista.

  Odgovori

 • VERA

  15.5.2022 #9 Author

  Sada se u ovoj krizi pokazalo koliko je bitna energetska nezavisnost.

  Odgovori

 • Milisavka

  23.5.2022 #10 Author

  Energetska nezavisnost je ključ

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...