nakon skoro 20 godina blokade

Američka svinjetina ponovo na indijskom tržištu

AgrobiznisBiznisSvetVesti

11.1.2022 16:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američka svinjetina ponovo na indijskom tržištu Američka svinjetina ponovo na indijskom tržištu
Sjedinjene Američke Države najavile su da će, nakon skoro dvadeset godina, Indija po prvi put dozvoliti uvoz američke svinjetine i proizvoda od svinjskog mesa,... Američka svinjetina ponovo na indijskom tržištu

Sjedinjene Američke Države najavile su da će, nakon skoro dvadeset godina, Indija po prvi put dozvoliti uvoz američke svinjetine i proizvoda od svinjskog mesa, i pozdravile su uklanjanje blokade u trgovini američkim farmama.

Američki sekretar za poljoprivredu Tom Vilsak (Tom Vilsack) i predstavnica za trgovinu Ketrin Taj (Katherine Tai) ovaj dogovor su objavili u ponedeljak, a preneo je Easterneye.com.

„Ova nova prilika označava kulminaciju skoro dve decenije rada na dobijanju pristupa tržištu za američku svinjetinu u Indiji, i signalizira pozitivno kretanje u trgovinskim odnosima SAD i Indije“, rekao je Vilsak.

Na Forumu o trgovinskoj politici između SAD i Indije održanom u Nju Delhiju u novembru 2021. godine, Taj je govorila o važnosti pristupa indijskom tržištu za američku svinjetinu.

„Nastavićemo da radimo sa indijskom vladom kako bismo osigurali da američka industrija svinjskog mesa može da počne da isporučuje svoje visokokvalitetne proizvode potrošačima što je pre moguće“, rekla je ona.

U 2020. godini, SAD su bile treći po veličini proizvođač svinjskog mesa i drugi najveći izvoznik na svetu, sa globalnom prodajom svinjskog mesa i proizvoda od svinjskog mesa u vrednosti od 7,7 milijardi dolara (5,66 milijardi funti), prema podacima američkog trgovinskog predstavnika.

Prošle godine, SAD su izvezle više od 1,6 milijardi dolara (1,18 milijardi funti) poljoprivrednih proizvoda u Indiju.

Indija je prošle nedelje saopštila da će izvoz manga i nara u SAD početi u periodu od januara do februara. Od aprila ove godine počeće i izvoz nara u SAD i uvoz sena i trešanja lucerke iz Amerike, saopštilo je u subotu indijsko ministarstvo trgovine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...