Prvi čovek Srbijagasa optimističan

Bajatović: Gasa će biti dovoljno, bez značajnog poskupljenja

InfrastrukturaSrbijaVesti

23.6.2023 08:30 Autor: Vladimir Jokanović 7

Bajatović: Gasa će biti dovoljno, bez značajnog poskupljenja Bajatović: Gasa će biti dovoljno, bez značajnog poskupljenja
Predsednik preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović rekao je da neće biti poskupljenja gasa, odnosno da ono, ako ga bude, neće biti „epohalno“. Bajatović je istakao... Bajatović: Gasa će biti dovoljno, bez značajnog poskupljenja

Predsednik preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović rekao je da neće biti poskupljenja gasa, odnosno da ono, ako ga bude, neće biti „epohalno“. Bajatović je istakao da je Srbija, kada je u pitanju gas, u potpunosti bezbedna.

„Srbija ima ogromne zalihe gasa i najnižu cenu gasa u Evropi. Zima je bila blaga i neće biti drastičnog poskupljenja gasa. Možda ga ne bude uopšte“, prenosi Politika, pozivajući se na televiziju Pink.

Bajatović je najavio energetsku saradnju Srbije sa Mađarskom. On je naveo da će Srbijagas osnovati firmu u Mađarskoj da bi mogao da radi u okviru EU, i prodavati gas.

Prvi čovek Srbijagasa naveo je da će snabdevanje uskoro ići u obrnutom smeru od dosadašnjeg. Umesto iz Austrije, ići će od terminala u Grčkoj, preko Bugarske, Srbije i Mađarske za srednju Evropu.

Bajatović je rekao da je reč o potpuno novim izvorima gasa, novim snabdevačima i novoj proizvodnji. On je najavio da će ovih dana biti obavljeni razgovori o snabdevanju iz Turske preko Bugarske, takozvanim kratkoročnim kapacitetima.

Prema njegovim rečima, iz Bugarske će dolaziti sve više gasa, naročito imajući u vidu da je Azerbejdžan proširio proizvodnju.

„Imaćemo terminale gde će gas moći da se isporučuje iz Katara, SAD ili Rusije“, kazao je Bajatović, uveravajući javnost da će gasa biti dovoljno za sve.

  • DUSAN

    23.6.2023 #1 Author

    Bajatovića za predsednika…..da ne čuje Dačić hahahhaha

    Odgovori

  • SHALIMAR

    24.6.2023 #2 Author

    Bice ga dovoljno,ali bice i nova cena…

    Odgovori

  • mile

    25.6.2023 #3 Author

    Gasa ce biti…ali bez poskupljenja …..tesko

    Odgovori

  • Bellica

    25.6.2023 #4 Author

    Zato ce sve ostalo da skoci

    Odgovori

  • IV

    25.6.2023 #5 Author

    Očekivano, jer u letnjem periodu ga ne treba toliko. Od septembra kreće druga priča, da se ne lažemo.

    Odgovori

  • MAJA

    25.6.2023 #6 Author

    Teše nas sa cenom gasa, a ostalo?

    Odgovori

  • Brana

    23.7.2023 #7 Author

    Videćemo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...