BAJDEN IMA SAMO OSAM ODSTO PREDNOSTI NAD TRAMPOM Pobednika izbora u SAD odlučiće glasovi u Floridi i Teksasu, pokazuju nove predizborne ankete

IzdvajamoSvetVesti

22.9.2020 12:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BAJDEN IMA SAMO OSAM ODSTO PREDNOSTI NAD TRAMPOM Pobednika izbora u SAD odlučiće glasovi u Floridi i Teksasu, pokazuju nove predizborne ankete BAJDEN IMA SAMO OSAM ODSTO PREDNOSTI NAD TRAMPOM Pobednika izbora u SAD odlučiće glasovi u Floridi i Teksasu, pokazuju nove predizborne ankete
Demokratski kandidat za američkog predsednika SAD Džo Bajden (Jo Biden) u ovom trenutku ima prednost od osam procenata u odnosu na aktuelnog prvog čoveka... BAJDEN IMA SAMO OSAM ODSTO PREDNOSTI NAD TRAMPOM Pobednika izbora u SAD odlučiće glasovi u Floridi i Teksasu, pokazuju nove predizborne ankete

Demokratski kandidat za američkog predsednika SAD Džo Bajden (Jo Biden) u ovom trenutku ima prednost od osam procenata u odnosu na aktuelnog prvog čoveka SAD Donalda Trampa (Donald Trump), pokazala je nova anketa, koju su zajednički sproveli NBC News i Wall Street Journal.

Za Bajdena bi, prema ovoj anketi, u ovom trenutku glasao 51 procenat birača, dok bi poverenje Trampu ukazalo 43 odsto Amerikanaca.

Istraživanje, koje su sproveli NBC News i Wall Street Journal pokazuje da Bajden ima jasnu prednost u odnosu na republikanskog kandidata u 12 država, koja iznosi 51 prema 45 procenata. Američke države u kojima oscilira prednost demokratskog kandidata su: Arizona, Džordžija, Ajova, Mejn, Mičigen, Minesota, Nevada, Nju Hempšir, Severna Karolina, Pensilvanija i Viskonsin.

Foto: Tanjug/AP

Iako Bajden ima trenutno prednost i u Floridi, ova država i Teksas ostaju, prema rezultatima ove ankete, ali i istraživanja koje je uradio CBS News, dva glavna „bojna polja“, u kojima će neizvesnost biti prisutna do dana održavanja predsedničkih izbora- 3. novembra.

Bajden, ako je verovati analizi koju je sproveo CBS News, u ovom momentu ima prednost od samo dva odsto na Floridi, dok istu toliku prednost Tramp ima u odnosu na svog protivkandidata u Teksasu.

Foto: Tanjug/AP

Najnovije istraživanje, koje su uradili Ipsos i agencija Rojters (Reuters) pokazuje da Bajden trenutno vodi u još dve američke države- Viskonsinu i Pensilvaniji. Za demokratskog kandidata u ovom trenutku u prvoj državi glasalo bi 48 odsto birača, dok bi Trampu poverenje ukazalo 43, a u Pensilvaniji prednost Bajdena je još „tanja“- 49 u odnosu na 46 procenata.

Da li će Trampu biti poveren drugi mandat u Beloj kući, ili će Bajden uspeti da postane prvi čovek SAD odlučivaće glasovi u sledećim državama: Visonsinu, Pensilvaniji, Severnoj Karolini, Mičigenu, Floridi i Arizoni, zaključak je Ipsos/Reuters ankete.

Analiza, koju su sproveli NBC News i Wall Street Journal, nudi i zanimljive podatke, poput onih da Bajden ima podršku 90 odsto Afroamerikanaca, kao i 57 odsto među ženskim glasačima, odnosno 54 procenata birača sa fakultetskom diplomom. Sa druge strane, birači koji se opredeljuju za Trampa uglavnom su bez završenih studija (59 procenata), belci su (52 odsto) i muškarci (50 procenata).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...