Investiciona firma uložila 341 milion dolara u kupovinu autorskih prava na dela brojnih čuvenih muzačara

Blackstone dao ponudu za otkup kataloga grupe Pink Floyd

InvesticijeKulturaLifestyleVesti

25.8.2022 19:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Blackstone dao ponudu za otkup kataloga grupe Pink Floyd Blackstone dao ponudu za otkup kataloga grupe Pink Floyd
Investiciona firma Blackstone ušla je u nadmetanje za kupovinu kataloga grupe Pink Floyd. Ponuda ove firme predstavlja jednu od najvećih kada je kupovinu muzičkih... Blackstone dao ponudu za otkup kataloga grupe Pink Floyd

Investiciona firma Blackstone ušla je u nadmetanje za kupovinu kataloga grupe Pink Floyd. Ponuda ove firme predstavlja jednu od najvećih kada je kupovinu muzičkih prava u pitanju, a u okviru nje pesme čuvenog benda mogle bi dostići skoro pola milijarde dolara.

Blackstone bi u slučaju otkupa sklopio ugovor sa kompanijom Hipgnosos Song Management (HSM), u kojoj investiciona kompanija ima većinski udeo, kao posrednikom, navodi se u korporativnoj dokumentaciji.

Ugovor o kupovini kataloga grupe Pink Floyd poboljšao bi kredencijale u sferi poslovanja u vezi sa muzičkim pravima. Bend je jedna od najprodavanijih grupa svih vremena, a za otkup njenog kataloga licitiraju i Sony Music, Warner Music, BMG, koji finansira KKR, i Primary Wave koji finansira Oaktree, navodi pet izvora upućenih u situaciju, piše Financial Times.

Blackstone je prošle godine, nakon kupovine kompanije HSM, osnovao fond Hipgnosis Songs Capital (HSC), vredan milijardu dolara. HSC je do sada otkupio kataloge Lenarda Koena (Lenard Cohen), Džastina Timberlejka (Justin Timberlake), Nila Rodžersa (Nile Rodgers), Neli Fortado (Nelly Furtado) i kantri pevača Kenija Česnija (Kenny Chesney) u ukupnoj vrednosti od 341 milion dolara.

Ugovor o kupovini kataloga grupe Pink Flojd mogao bi vredeti više od celokupnih sredstava kojima HSC trenutno raspolaže, zbog čega se dovodi u pitanje ozbiljnost investicione firme kada je ova industrija u pitanju, iako rast kamatnih stopa ove ugovore čini manje privlačnim.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...