Iduće nedelje staju vozovi na Ostrvu

Britanski železničari najavili veliki štrajk

SvetVesti

16.6.2022 08:49 Autor: Vladimir Jokanović 4

Britanski železničari najavili veliki štrajk Britanski železničari najavili veliki štrajk
Nema nade da će Velika Britanija iduće nedelje uspeti da izbegne najveći štrajk železničara u poslednjih 30 godina, saopštila je kompanija Network Rail, koja... Britanski železničari najavili veliki štrajk

Nema nade da će Velika Britanija iduće nedelje uspeti da izbegne najveći štrajk železničara u poslednjih 30 godina, saopštila je kompanija Network Rail, koja upravlja železnicom na Osrtvu. Putnicima je savetovano da ne putuju ako nije neophodno, jer će saobraćati samo 20 odsto vozova.

Network Rail potvrdio je da mnogi delovi Velike Britanije uopšte neće imati putničke usluge u danima štrajka od 20. do 26. juna. Kompanija je ocenila da je štrajk oko 40.000 zaposlenih „kockanje sa visokim ulozima“ sindikata, koje će koštati industriji 150 miliona funti i otežati povećanje plata, prenosi Guardian.

Unija sindikata železničara (RMT) zahteva povećanje plata, modernizaciju rada u cilju bezbednosti i produktivnosti i traži direktan sastanak sa ministrom saobraćaja i ministrom finansija. RMT se takođe protivi otpuštanjima zaposlenih. Poslednji sastanak predstavnika vlade i sindikata održan je u martu.

RMT tvrdi da Network Rail planira da otpusti 2.500 radnika u okviru plana smanjenja troškova, prenosi BBC. Opozicioni laburisti stali su na stranu železničara, optužujući vladu za „nepoštovanje dužnosti“, jer nije na vreme vodila razgovore o rešavanju problema koji su doveli do štrajka. Vlada je zakazala parlamentarnu debatu o zahtevima železničkih radnika za četvrtak.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...