održan sastanak sa mlekarima iz mačve

Brnabić i Nedimović sa proizvođačima mleka o merama za stabilizaciju tržišta

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

28.4.2022 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Brnabić i Nedimović sa proizvođačima mleka o merama za stabilizaciju tržišta Brnabić i Nedimović sa proizvođačima mleka o merama za stabilizaciju tržišta
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastali su se u četvrtak sa proizvođačima mleka iz Mačve, sa... Brnabić i Nedimović sa proizvođačima mleka o merama za stabilizaciju tržišta

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastali su se u četvrtak sa proizvođačima mleka iz Mačve, sa kojima su razgovarali o merama koje bi mogle da pomognu stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Kako se navodi u saopštenju vlade, neke od mera o kojima se razgovaralo su dodatak na premiju za prvi kvartal 2022. godine (trinaesta premija), korigovanje marže na UHT mleko kao i intervencija ka stočarima u kukuruzu.

Na sastanku je dogovoreno da se u toku naredne nedelje održi još jedan sastanak, kako bi se nakon analize predloženih mera donele odluke za koje proizvođači i otkupljivači mleka, kao i vlada, veruju da će doprineti stabilizaciji tržišta.

Tema sastanka, kako se navodi u saopštenju, bili su i izazovi sa kojima se proizvođači mleka susreću, s obzirom na nedostatak sopstvene stočne hrane i na kontinuirani skok cena koncentrovane hrane zbog trenutne situacije u Ukrajini.

  • STRELAC

    28.4.2022 #1 Author

    Cena mleka je stravicno skocila.Moja kravica bez laktoze je 155rsd a bila je 130 rsd!!!

    Odgovori

  • DJORDJE1

    28.4.2022 #2 Author

    Žalosno je po koliko niskim cenama se otkupljuje mleko od naših proizvođača…

    Odgovori

  • kaćica

    28.4.2022 #3 Author

    Treba vise da se ceni proizvodnja mleka.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.4.2022 #4 Author

    Treba im olaksati na sve nacine,u jako su teskoj situaciji…

    Odgovori

  • VERA

    28.4.2022 #5 Author

    Jos su pregovarali, nijen jos doneta nikakva mera vlade.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...