saradnja sa privredom radi praktičnog usavršavanja studenata

Continental Automotive Serbia i PMF Novi Sad započeli saradnju

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

7.10.2021 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Continental Automotive Serbia i PMF Novi Sad započeli saradnju Continental Automotive Serbia i PMF Novi Sad započeli saradnju
Kompanija Continental Automotive Serbia, koja u Novom Sadu trenutno zapošljava 650 inženjera u Razvojno istraživačkom centru i 150 stručnjaka u proizvodnji, planira proširenje poslovanja... Continental Automotive Serbia i PMF Novi Sad započeli saradnju

Kompanija Continental Automotive Serbia, koja u Novom Sadu trenutno zapošljava 650 inženjera u Razvojno istraživačkom centru i 150 stručnjaka u proizvodnji, planira proširenje poslovanja i liderstvo u oblasti IT industrije u Srbiji.

Oni su u četvrtak sa Prirodno-matematičkim fakultetom (PMF) novosadskog Univerziteta potpisali ugovor o saradnji.

Prema rečima generalnog direktora ove kompanije za Srbiju, Saše Ćoringe, ono što su u Novom Sadu osmisli njihovi inženjeri je „Made in Serbia“.

„Srbija nudi kvalitetne kadrove, ali i celokupno okruženje je dobro za razvoj kompanije. Mi u Rumuniji imamo 21.000 zaposlenih, a moja je vizija da i u Srbiji postanemo jedna od najznačajnijih kompanija. Zato širimo mrežu obrazovnih institucija koji školuju buduće stručnjake za nas“, rekao je Ćoringa.

Ugovor sa Continental Automotive Serbia u ime Prirodno-matematičkog fakulteta novosadskog Univerziteta potpisala je dekan, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

CONTINENTAL AUTOMOTIVE SERBIA DOO

NARODNIH HEROJA 3, Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
24.042.474,84 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Ovaj sporazum je izuzetna prilika za studente da svoja široka znanja primene na realnim problemima i da posle prakse u Continentalu izađu na tržiste sa dragocenim iskustvom, kazala je Pavkov Hrvojević.

PMF Novi Sad školuje IT stručnjake na dva programa Departmana za informatiku, računarske nauke i informacione tehnologije, ali i na Departmanu za matematiku na kojem uskoro počinje program veštačka inteligencija, koji je nagrađen na konkursu Ministarstva prosvetem nauke i tehnološkog razvoja.

PMF je sklopio nekih 50 ugovora, uglavnom sa kompanijama iz Vojvodine i Novog Sada koji su nešto kao siilikonska dolina Srbije. To su sve prestižne kompanije koje primenjuju svetske standarde i prezadovoljni su našim studentima, ali i student praksom. Saradnja sa privredom je bitna, kako bismo znali kuda da idemo i već imamo predmete koje su definisale kompanije, kazala je dekanka PMF Novi Sad.

Ova saradnja, prema rečima obe strane, doprineće razvoju i kompanije Continental, ali i naučno nastavne baze iz koje potiču njihovi budući zaposleni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...