spremanje za potencijalne nestašice s jeseni

Crna Gora potpisala sporazum sa veletrgovcima kako bi se rešio problem robnih rezervi

InfrastrukturaPoslovanjeRegionU fokusuVesti

3.8.2022 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Crna Gora potpisala sporazum sa veletrgovcima kako bi se rešio problem robnih rezervi Crna Gora potpisala sporazum sa veletrgovcima kako bi se rešio problem robnih rezervi
Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović i predstavnici 11 trgovačkih kompanija potpisali su danas sporazum o saradnji koji ima za cilj... Crna Gora potpisala sporazum sa veletrgovcima kako bi se rešio problem robnih rezervi

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović i predstavnici 11 trgovačkih kompanija potpisali su danas sporazum o saradnji koji ima za cilj unapređenje saradnje u oblasti nabavke, skladištenja i trgovine proizvodima od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

Đurović je sporazume potpisao u prostorijama Ministarstva sa predstavnicima kompanija Domaća trgovina, Merkator Crna Gora, Put-Gross, Franca marketi, J&J Company, Voli trade, Škorpion, Hard Discount Laković, Stadion, TDS i Montemlin Šajo.

On je nakon potpisivanja kazao da se tih 11 kompanija odazvalo pozivu da zajedno sa vladom pokušaju da reše problem robnih rezervi u narednom periodu, prneosi agencija Mina.

“Sve te kompanije obezbedile su i odvojile prostor u svojim magacinima i određeni nivo zaliha za ključne proizvode koji su neophodni za snabdevanje crnogorskog tržišta. To je na dobrovoljnoj osnovi, što znači da su se svi oni sami prijavili da budu partneri i pokažu društvenu odgovornost i na tome sam im zahvalan”, rekao je Đurović.

Kada je reč o proizvodima za koje će trgovci napraviti određene zalihe, to su brašno, šećer, kuhinjska so, jestivo ulje, pirinač, testenina, meso i konzervirane mesne prerađevine.

“Ovo nije konačan spisak. Pozivamo sve zainteresovane trgovce i dobavljače da nam se priključe u ovom zajedničkom poslu, da i sa njima potpišemo ovaj sporazum”, poručio je Đurović, prenosi agencija Mina.

Kompanije potpisnice sporazuma će obezbediti određene količine proizvoda ukoliko na jesen eventualno dođe do kriza i nestašica, kako bi postojao kontinuitet u snabdevanju od nekoliko meseci.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...