Truth Social traži novo produženje roka

Da li će Trampova društvena mreža nastaviti sa radom posle glasanja investitora?

SvetVesti

5.9.2023 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Da li će Trampova društvena mreža nastaviti sa radom posle glasanja investitora? Da li će Trampova društvena mreža nastaviti sa radom posle glasanja investitora?
Truth Social, pokušaj bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) da stvori sopstvenu verziju društvene mreže nalik Twitteru, možda je na korak od gašenja.... Da li će Trampova društvena mreža nastaviti sa radom posle glasanja investitora?

Truth Social, pokušaj bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) da stvori sopstvenu verziju društvene mreže nalik Twitteru, možda je na korak od gašenja. Sudbina ove platforme biće odlučena ključnim glasanjem investitora.

Trump Media & Technology Group (TMTG) – matična kompanija platforme – još 2021. objavila je svoje planove za spajanje sa Digital World Acquisition Corporation (DWAC), sa sedištem u Majamiju. Namera spajanja je bila da TMTG izađe na berzu putem SPAC-a (osnivanjem kompanije za posebne namene). Dve kompanije su imale između 12 i 18 meseci da završe svoje spajanje.

Rok za zatvaranje spajanja, međutim, produžavan je najmanje pet puta, i poslednji put je zakazan za 8. septembar 2023. Sastanak deoničara zakazan je za utorak, u nadi da će skupiti dovoljno glasova za ponovno produženje roka za još godinu dana, piše Quartz pozivajući se na Washington Post.

Obično se ovakva glasanja za produženje roka lako odobravaju jer akcije SPAC-a kupuju veliki profesionalni ili institucionalni investitori. Ali bazu akcionara DWAC-a čine uglavnom mali maloprodajni investitori, od kojih su mnogi verovatno kupili akcije iz lojalnosti Trampu ili njegovom brendu. Takva grupa verovatno ne obraća pažnju na rok za likvidaciju, rekao je za Washington Post Džej Riter (Jay Ritter), profesor finansija sa Univerziteta Florida.

Ako glasanje ne uspe, DWAC će po zakonu morati da vrati 293 miliona dolara svojim akcionarima, ostavljajući Trampovu kompaniju na cedilu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...