Drugo povećanje za manje od godinu dana

Disney podiže cene striming servisa za čak 27 odsto

SvetVesti

10.8.2023 09:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Disney podiže cene striming servisa za čak 27 odsto Disney podiže cene striming servisa za čak 27 odsto
Walt Disney podiže cene svojih striming usluga, i najavljuje povećanje od 27 odsto za premijum verziju Disney+ ponude bez reklama. Počevši od 12. oktobra,... Disney podiže cene striming servisa za čak 27 odsto

Walt Disney podiže cene svojih striming usluga, i najavljuje povećanje od 27 odsto za premijum verziju Disney+ ponude bez reklama.

Počevši od 12. oktobra, verzija Disney+ bez oglasa koštaće 14 američkih dolara mesečno, sa trenutnih 11 dolara, saopštila je kompanija sa sedištem u Burbanku u Kaliforniji. Verzija servisa Hulu bez oglasa poskupljuje za 20 odsto na 18 dolara, piše Bloomberg.

Ovo je drugo povećanje cene za Disney+ za manje od godinu dana – i naglašava težnju kompanije da svoje poslovanje sa strimingom učini profitabilnim do septembra 2024. godine. Ponude sa najnižim cenama, koje uključuju prikazivanje reklama, ostaće na osam dolara mesečno.

Od lansiranja Disney+ u novembru 2019. godine, najveća svetska kompanija za zabavu je nastojala da privuče pretplatnike na striming neodrživo niskim cenama.

Sada menadžment podiže cene, nastojeći da smanji svoje gubitke i ostane konkurentan bez otuđenja kupaca. Rival Netflix naplaćuje 15,50 dolara mesečno za uslugu bez oglasa, dok Warner Bros Discovery naplaćuje svoju Max uslugu 16 dolara.

Ranije u sredu, Disney je izvestio da se gubitak od striminga smanjio za polovinu na 512 miliona dolara u trećem fiskalnom kvartalu, daleko manje od onoga što je menadžment predvideo pre tri meseca.

Kompanija je završila period sa 105,7 miliona ključnih klijenata Disney Plus, u odnosu na 104,9 miliona tri meseca ranije. Ova brojka ne uključuje Hotstar uslugu u Aziji.

Kao deo promena, Disney je predstavio verziju Disney Hulu paketa bez oglasa po ceni od 20 dolara mesečno. Verzija paketa bez oglasa sa Disney+, Hulu i ESPN+ povećava se na 25 dolara mesečno sa 20 dolara, dok će pretplata na taj paket sa oglasima porasti na 15 dolara mesečno sa 13 dolara.

Disney, takođe, u novembru predstavlja verziju svoje usluge Disney+ koja podržava oglase na nekoliko evropskih tržišta i u Kanadi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...