Cilj da se obezbedi dovoljno energenata

Doneta odluka o izradi prostornog plana magistralnih gasovoda istočne Srbije

InfrastrukturaSrbijaVesti

1.8.2022 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Doneta odluka o izradi prostornog plana magistralnih gasovoda istočne Srbije Doneta odluka o izradi prostornog plana magistralnih gasovoda istočne Srbije
Vlada Srbije donela je odluku da se izradi Prostorni plan područja posebne namene mreže magistralnih i razvodnih gasovoda istočne Srbije sa elementima detaljne regulacije.... Doneta odluka o izradi prostornog plana magistralnih gasovoda istočne Srbije

Vlada Srbije donela je odluku da se izradi Prostorni plan područja posebne namene mreže magistralnih i razvodnih gasovoda istočne Srbije sa elementima detaljne regulacije.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Zaječar i Bor i opština Paraćin, Boljevac, Negotin i Кnjaževac, piše u odluci koju prenosi Nova ekonomija.

Rok za izradu radne verzije nacrta prostornog plana je godinu dana, dok sredstva obezbeđuje Javno preduzeće Srbijagas.

Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja plana je da se obezbede prostorni uslovi za realizaciju magistralnih i razvodnih gasovoda istočne Srbije u uslovima održivog razvoja planskog područja, piše u odluci.

Prostorni plan će sadržati detaljnu razradu, kao i pravila uređenja, građenja i korišćenja područja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...