najmanje 60 odsto pozajmica biće usmereno na investicije u oblasti zelene tehnologije

EBRD, EU i Intesa lizing obezbedili pet miliona evra za finansiranje preduzeća u Srbiji

BankeNovacPoslovanjePreduzetnikVesti

27.4.2022 16:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

EBRD, EU i Intesa lizing obezbedili pet miliona evra za finansiranje preduzeća u Srbiji EBRD, EU i Intesa lizing obezbedili pet miliona evra za finansiranje preduzeća u Srbiji
Mala i srednja preduzeća u Srbiji imaće pristup dodatnom izvoru finansiranja Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske unije (EU) preko kompanije... EBRD, EU i Intesa lizing obezbedili pet miliona evra za finansiranje preduzeća u Srbiji

Mala i srednja preduzeća u Srbiji imaće pristup dodatnom izvoru finansiranja Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske unije (EU) preko kompanije Intesa lizing (Intesa Leasing), u iznosu od pet miliona evra.

Cilj je da se mala i srednja preduzeća ohrabre da investiraju u unapređenje zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti i kvaliteta proizvoda, saopštila je u sredu Banca Intesa, prenela je Beta.

„Ova kreditna linija će malim preduzećima omogućiti pristup dobro strukturiranom finansiranju, što će im pomoći da postanu konkurentnija i oporave se od negativnih efekata pandemije Covid-19“, rekao je direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli (Matteo Colangeli).

Mala i srednja preduzeća u Srbiji će imati koristi i od podsticaja u okviru granta u iznosu od 15 procenata ukupnog pozajmljenog iznosa nakon uspešno sprovedenog projekta, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, najmanje 60 odsto pozajmica biće usmereno na investicije u oblasti zelene tehnologije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...