Mogu da ih upotrebe na knjige, muzičke albume, koncerte, pozorište

Nemačka mladima deli po 200 evra za kulturu

EUKulturaLifestyle

2.6.2023 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Nemačka mladima deli po 200 evra za kulturu Nemačka mladima deli po 200 evra za kulturu
Nemačka 14. juna uvodi takozvanu kulturnu propusnicu, koja će mladima koji ove godine postaju punoletni dotirati po 200 evra za kulturu. Tim novcem će... Nemačka mladima deli po 200 evra za kulturu

Nemačka 14. juna uvodi takozvanu kulturnu propusnicu, koja će mladima koji ove godine postaju punoletni dotirati po 200 evra za kulturu. Tim novcem će korisnici moći online da kupuju karte za bioskop, koncerte, pozorište, ali i knjige, muzičke albume ili muzičke instrumente.

Državni podsticaj vredan ukupno 100 miliona evra u početku će važiti za oko 750.000 mladih. Uzor za meru bila je Francuska, gde kulturna propusnica postoji već duže, prenosi DPA.

Subvencija neće važiti za velike online prodavce poput Amazona, za pružaoce striming platforme kao što su Netflix ili Spotify.

Za prijavu, korisnici treba da skinu odgovarajuću aplikaciju i registruju se podacima iz lične karte. Aplikacija je dostupna i strancima sa boravkom u Nemačkoj, a aktivira se podacima iz boravišne dozvole.

Ministarka za kulturu Klaudija Rot (Claudia Roth) je propusnicu opisala kao jedan od centralnih projekata njenog ministarstva u ovoj godini. To je, prema njenim rečima, signal mladoj generaciji da izađe iz izolacije i usamljenosti u koju su se povukli pod naletom pandemije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...